MATCHREFERAT

IK Raids kanonmatch mot serieettan

Slottsskogen–IK Raid 8–1 (5–1, 3–0)

IK Raids bortaturné visade vikten av att grunda säsongen med en väsentlig dos försäsongsträning. Inget som IK Raid har tummat på, istället har laget svetsats samman i hängmattan och horisontalläge, chillat sig till en god stämning och det fungerar som i söndagens match mot GBG Devils, men är förstås en svårare situation då man matchas mot seriesuveränen Slottsskogen.
Slottsskogen mönstrade åter igen 20-årige Jakob Antonsson i målet, en keeper med stor lugn och säkert spel. Besvikelsen hos IK Raid var stor då ryktet gick att laget skulle mönstrat reservmålvakten, snart 50-årige syntpopparen Magnus Hallén, men det kom på skam.
IK Raid hade återigen placerat den gamle mellan stolparna, eller om det så var att senildemensen slog till hos den snart 60 år gamle målvakten, så att han helt enkelt glömde att han skulle bäddas ner på hemmet. Uppgifterna är oklara där.
Men det skulle visa sig att den gamle var flink och spelade som en spelevink.
Visserligen kom Slottsskogens första mål efter nära fyra minuter – en framgång gentemot höstens match då mål kom efter bara ett par minuter. Stolpe in och otagbart för Kai Martin, som dessförinnan redan fått visa sig på styva linan.
Då hade IK Raid genom kapten Theng Med Det Stora Röda Skägget haft chansen att inleda matchens målskytte, men med en avslutning som var väl lam för att överlista en keeper av Antonssons kaliber.
På andra sidan planen fortsatte den gamles ben att gå som lärkvingar med den ena benparaden efter den andra och sidledsförflyttningar, som om Gud hade glömt hur ruskigt gammal den gamle verkligen är.
Men det hjälpte in. Vid powerplay, där Magnus Ljungdahl satt utvisade för något oberipligt, sköt hemmalaget 2–0 via Kai Martins plockhandske 5.45.
– Jag såg skottet och borde gjort något bättre av situationen, erkänner den gamle.
En knapp minut senare åker han på en misconduct efter att ha förolämpat domaren vars namn inte ska nämnas här, som totalt missar en slashing på plockhandsken som Kai Martin råkar ut för.
Domaren vars namn inte ska nämnas hade då, under tiden innan dess, varit så usel att han på denna korta tid gjort sin sämsta insats någonsin och då är han redan från början usel.
Men utvisningen, som solidariskt satts av av Jimmi Jonnor, ledde inte till något. IK Raid höll uppe spelet väl och det skulle dröja till 11.25 innan nästa mål kom. Ett klockrent pass från Jonas Nilsson, som ville spela med väl små marginaler.
– Mitt misstag. Onödigt, är hans bekännelse.
– Återigen är jag nära att ta den. Den touchar den här gången på min klubba och in. Lite yngre och snabbare och det hade varit räddning där, säger den gamle.
Knappa minuten senare dömer domaren vars namn vi inte ska nämna här, för en icing då Jonas Hansen klart är först på pucken. IK Raid:s Johan ”Svea” Svensson åker då förbi domaren vars namn inte ska nämnas och säger ”Åk och duscha”, får matchstraff och får själv gå och duscha.
– Ingen ska jävlas med mig då jag dömt fel, säger domaren var namn inte ska nämnas.
IK Raid får rumstera om i laget, går ner på två backpar och placerar Daniel Hansen som forward. Ett lyckokast skulle det visa sig senare.
Men först gör Slottsskogen både 4–0 och 5–0, mål som den gamle är nära att knipa. Men ålderdomen minskar chansen med någon millimeter och det utnyttjar de vindsnabba motståndarna.
Men när IK Raid får ett powerplay med 40 sekunder kvar av första perioden dröjer det bara sex sekunder (!) innan Antonssons nolla spricker.
– Jag fick pucken, gjorde en dragning, säger Daniel Hansen och visar med en svepande rörelse inte helt olik en trollkarls gester med sin stav.
– Sedan la jag in den.
Lätt som en plätt och 5–1 i periodpaus.
I andra började IK Raid spela riktigt bra.
Visserligen utökar Slottsskogen sin ledning till 6–1 i femte minuten, återigen vid ett powerplay och återigen då Magnus Ljungdahl satt utvisad.
Och visserligen utökar de ytterligare sin ledning två minuter senare.
Men sedan skulle det dröja nästa tio minuter innan nästa mål kommer, där Kai Martin gör en av sina omöjliga sidledsförflyttningar, men där returen rakas in.
Då hade både kapten Theng Med Det Stora Röda Skägget och André Ågersten kommit fria utan att klara av att göra mål.
Matchen avslutas med ett rallarslagsmål framför Slottsskogens mål, där Magnus Ljungdahl tog fajten men också drog det kortaste strået och fick IK Raid:s andra matchstraff för kvällen.
David Edanius löfte om hattrick sprack, dessvärre drabbades IK Raid-talangen av en benskada i andra perioden. Inget som hindrade honom från fortsatt spel, men han kunde inte riktigt göra sig rättvisa.
– Det blir hattrick i nästa match, utlovar han.

Mål: Daniel Hansen (ass Flodman)
Utvisningar: Magnus Ljungdahl (24), Johan Svensson (20), Kai Martin (2)