MATCHREFERAT

GENERÖST SLOTTSSKOGEN BJÖD IK RAID PÅ SEGERN

Slottskogen - IK Raid 1-6 (1-4)(0-2)
Förra säsongens match mot Slottsskogen var en omgång med smolk i segerbägaren, efter att coach Ågersten brutit benet i en situation nära sargen.
Men han är på väg tillbaka med besked och stod definitivt på isen för att möta Slottsskogen, bara två dygn efter den trista förlusten mot Duells.
IK Raid hade för dagen växlat den gamle mot den inte fullt så gamle i mål. Det var ett klokt val. Sören Meethz spelade förmodligen sin livs match och agerade med pondus och lugn.
Det behövdes, för Slottsskogen var ingalunda ofarliga när IK Raid drabbades av partiell hockeyförlamning. Lyckligtvis var det ändå gästerna från Hisingen som drog det längsta strået. Och då mycket tack vare att motståndarna målman, Magnus Hallén hade spenderbyxorna på sig och bjöd frikostigt på både det ena och andra målet.
Målkalaste började efter 2.20 då André Ågerstens fina tekning blev som en smeksam passning fram till Stefan Andersson, som prickskött 1–0 intill Halléns vänstra stolpe.
2–0 gjorde Simon Bergman förtjänstfullt minuten senare när han snodde pucken av Hallén, rundade kassen och placerade gummitrissan i målet.
3–0 gjorde kapten Jonas Hansen efter 7,27 utan annan assistans än den från Hallén.
Slottsskogen reducerade sedan till 3–1, men med knappt 20 sekunder kvar av perioden utökade IK Raid sin ledning genom coach Ågersten på pass från Stefan Andersson.
I andra perioden fick Sören Meeths mer än en gång visa sig på styva linan. Behärskat höll han Slottsskogen friska försök stången. Isället är det Daniel Hansen som prickskjuter in 5–1 på pass från Peter Lind efter 2,12 spelade i andra.
6–1 gjorde Jonas Hansen elegant frispelad av Magnus Ljungdahl.

Slottsskogen–IK Raid 1–6 (1–4, 0–2)
Målskyttar IK Raid: 0–1 Stefan Andersson (2,20, ass A Ågersten), 0–2 Simon Bergman (3,05, utan ass), 0–4 Jonas Hansen (7,27, utan ass), 1–4 André Ågersten (19,39, ass Stefan Andersson), 1–5 Daniel Hansen (22,12, ass Peter Lind), 1–6 Jonas Hansen (19.00, ass Magnus Ljungdahl)

Utvisningar: Simon Bergman (4)