IK Raid - Slotssskogen Red Machines 2-9 (2-3), (0-6)

Plötsligt en söndagskväll i januari visar sig hockeyträskets fula ansikte i ligan, som en del kallar division 4 Göteborg.

Tufft motstånd i Slottsskogen som kommer med åtta utespelare och en keeper, i svart ställ som tvingar IK Raid att byta om efter uppvärmning från Les Bleus till Les Blanc.
Kanske var den taktiska manöver som fick sinnena att rinna över för IK Raid, som gjorde sin första match sedan 15 december, träningskampen mot Flyers undantagen.
För IK, som normalt sett surrar som ilskna bin hade helt tappat stinget. Efter ett komfortabelt 1–0 efter tre minuter av Simon Bergman (pass coach Ågersten) kunde Slottsskogen snyggt kvittera en kontring knappa minuten senare.
Sedan börjar kalabaliken i Rambergsrinken där IK Raid stressar, slår tokpass, får enkla kontringar mot sig, missar chanser, glömmer av att förvalta övertaget som det innebär med 18 man mot åtta och tar utvisningar som domarna konsekvent bjuder på matchen igenom.
Faktum är att Sören Meethz räddar laget med förtroendeingivande spel i målet.
Jo, IK Raid gör 2–1 genom Johan ”Svea” Svensson på pass från Erik ”Fiskarn” Lundberg med åtta och en halv minuter spelade. Men det dröjer återigen inte länge innan Slottsskogen i powerplay tillåts kvittera.
Med två minuter kvar av första perioden förlöser Simon Bergman med sitt andra mål på pass från Tobias Nilsson. En lång dragning som Simon Bergman elegant lotsar i mål. Ett resultat som står sig perioden ut.
I andra perioden har domarteamet dragits med i IK Raids stress. Vedkapningar på hemmalagets spelare låter domarna passera, motsvarande handling från IK Raid bjuder på två minuter.
Men Slottsskogen som tappert kämpar med sitt knappa manskap kroknar.
4–2 kommer efter två och en halv minut i andra. Alex ”Is the Man” Olsson förvaltar pucken väl vid en tilltrasslad situation.
5–2 kommer vid knappt sex minuter spelade, när Mark Hilar gör mål utan assist.
6–2 gör Simon Bergman på pass från Martin Samuelsson i powerplay.
Sedan börjar huggsexan där domarteamet försöker övertrumfa varandra i att ge Slottsskogen fördel. Inte mindre än sex två minutera inom loppet av sex minuter för IK Raid mot en för bortalaget. Hmmm…
Men IK Raid styr bort gnället. Gör 7–2 efter visst rabalder och domartänk, där Jonas Hansen tillskrivs målet med sex minuter kvar.
8–2 gör Alex ”Is the Man” Olsson på pass från Jonas Hansen med fyra minuter kvar.

Slutresultatet gör Mattias Kvarefelt efter ett osjälviskt pass från Mark Hilar bara sekunder efteråt