Slottskogen Red Machine - IK Raid 3-6 (2-2)(1-4)
Slottsskogens Red Machine har gått från slackers till att göra anspråk på att bli division IV Göteborgs svar på KHL:s Vitiaz Tjechov, laget som knappt hinner starta en match förrän första slagsmålet är igång.
IK Raid var förberedd på provokationerna, visste att tala är silver men tiga är guld, att bättre fly än illa fäkta.
Med samma manskap på isen som vinstmatchen mot Åby Dragons var det ett mangrant och taggat lag som mötte Slottsskogen i deras hemmaarena.
För året har dessutom Red Machine skaffat sig en uppmuntrande pöbel, som kved för varje tackling hemmalaget fick, krävde utvisning för smekningar och hånade motståndarna vid varje tillfälle som gavs. Det var flera.
Men favoritramsan ”Knulla Raid” fick både klacken och laget äta upp.
Att IK Raid skulle akta sig för utvisningar var omtalat redan innan matchen.
För att ta det säkra för det osäkra åkte därför Johan ”Svea” Svensson ut på en två efter bara fyra minuter.
Läger för Slottsskogen alltså, som laddade för powerplay.
Det sket sig rätt rejält, faktiskt.
Ett ivrigt forcheckande gav inte bara ett boxplaymål utan två. Snygga dessutom.
Första målet, 1–0, åtta sekunder efter att Johan ”Svea” Svensson placerat stussen på utvisningsbänken. Niclas Bergendahl gav Simon Bergman en macka som han slukade med hull och hår och stänkte in IK Raids ledningsmål.
Efter att Johan ”Svea” Svensson suttit och gosat en minut var det dags för nästa.
Hårt arbetande Alex ”Is the Man” Olsson krävde fram pucken från vänsterhörnet i anfallszon. In i slotten smög Jonas Nilsson som pricksköt 2–0.
Stabilt som i Dr Albans tandläkarstol.
Men för att Slottsskogen inte helt skulle vara utan chanser sköt Marios Meletsikas reduceringen. Ett skott som i och för sig tog i Sören Meethz ribba inne i mål, men som aldrig dömdes som inne, slängde IK Raids nummer 18 in i tom bur i en besviken gest.
Sedan börjar en utvisningscirkus som heter duga. Hemmalag som bortalag. Efter en ful crosschecking mot halsen får tålmodige Alex Olsson nog och belönas med fyra minuter i utvisningsbåset. Fler utvisningar för IK Raid kommer som julkort inför julafton och laget får spela tre mot fem och fyra mot fem. Efter lite akrobatiska nummer lyckas så hemmalaget kvittera vid 18,47.
Då kanske egentligen första perioden skulle varit slut. Men inte nog med motståndet på is och på läktaren. Sekretariatet var inte de skarpaste knivarna i lådan och höll klockan vid fler än tre gånger. Värdefulla sekunder till Slottsskogen fördel, en tendens som funnits sedan tidigare säsonger.
Knappt hinner andra perioden börja förrän Simon Bergman med en dåres envishet slår och slår på en retur som motståndarna målvakt Jonas Ruckman förtvivlat försöker hålla undan. Trägen vinner och pucken glider in i mål efter 1,08 med Johan Svensson som passningsläggare.
Vid 7,10 gör Alex ”Is the Man” Olsson 4–2 på pass från Johan ”Svea” Svensson och Simon Bergman.
En och en halv minut senare reducerar Slottsskogen på ett skott från blålinjen som rann igenom IK Raids försvar och lurade Sören Meethz.
–Jag trodde Peter Lind skulle ta den och sätta igång en kontring, försvarar han sig.
Men helt klart är att han inte ska lastas för målet. Tvärt om gjorde Sören ”50 nästa år” Meethz en strålande match med flera avgörande räddningar när matchen stod och vägde.
IK Raid borrade ner huvudet mellan axlarna och körde på, opåverkade av Slottsskogen alltmer aggressiva och bitvis farliga spel.
Med Alex ”Is the Man” Olssons 5–3 knappt 20 sekunder efter Slottsskogens mål gav laget Slottsskogen, deras sekretariat och klack det berömda fingret.
Tyvärr drabbades IK Raid av en svår skada minuterna efter. I försvarszon blir coach Ågersten lätt bentacklad och kommer med höger fot in i sargen med ett befarat benbrott som följd.
Efter en längre paus fortsätter matchen och förvissade om att kriga för segern som en hommage åt IK Raids ledare gjorde Johan ”Svea” Svensson 6–3 kort efter att matchen återupptagits. Pass Alex Olsson och Niclas Bergendahl.
Slottsskogen gav inte tappt, satsade på vassa kontringar, fick IK Raid ur balans med ett par utvisningar för raidarna som följd. Men laget red ut stormen och vann en match som kanske var den fulaste i IK Raids historia.

Resultat: 3–6 (2–2, 1–4)

Mål: Simon Bergman 1–0 (4,14 ass Niclas Bergendal), 2–0 Jonas Nilsson (5,09 ass Alex Olsson), 2–3 Simon Bergman (1,08 ass Johan Svensson), 2–4 Alex Olsson (7,03 Simon Bergman, Johan Svensson), 5–3Alex Olsson (8,59 ass Simon Bergman), 6–3 Johan Svensson (10,16 ass Alex Olsson, Niclas Bergendal)

Utvisningar: Tommi Saarela (12), Johan Svensson (4), Alex Olsson (4), Magnus Ljungdahl (4), Marios Maletsikas (2), Erik Lundberg (2), Simon Bergman (2)

Matchens stjärnor
Xxx Alex Olsson – krigade för laget och för sig själv, stod nästan ut med alla hugg och slag, passade till mål och la visst något också.
Xx Johan Svensson – mannen som gav manodepressiviteten ett ansikte i IK Raid passade till mål och la också visst något.
Xx Sören Meethz – klarade publiken hån och svarade för några tv-räddningar som tv tyvärr missade.