MATCHREFERAT

IK Raid fick inte Herrings i garnet

Herrings - IK Raid 6-2 (2-1), (4-1)

Herrings startade i division 4 som ett strykgäng. För cirka tio år sedan blev laget, genom en sammanslagning med Hovås plötsligt ett lag att räkna med och gick till och med upp en division. När laget återigen dök upp i lägsta divisionen var det för att börja om på noll. Men förra säsongen dök välkommet spelarmaterial upp, främst från Kungsbacka Pirates. Plötsligt var motståndet definitivt mycket tuffare, något som IK Raid fick känna på då.
Upp till bevis i år, alltså, med ny säsong och nya möjligheter. IK Raid hade återigen bestämt sig för att ställa Sören ”Junioren” Meethz i mål, delvis orsakat av att den gamle åkt på träningsläger med Dynamo Berlin, en Stasikontrollerad förening med strikta regler och noga bokförd loggbok. In som reserv klev Tomas Ström, som värvats som IK Raids tredjekeeper.
IK Raid visade snabbt att förra årets debacel var glömt. Johan ”Svea” Svensson dansade in 1–0 i Herrings hemmaborg efter nära sju minuter spelade, snyggt framspelad av Jonas Hansen.
Glädjen höll i sig i fyra minuter, då hemmalaget efter ett massivt tryck kunde kvittera. Det skulle inte dröja länge förrän kvittering till slut också gav en ledning med 2–1, ett resultat som, trots lite utvisningar åt båda hållen, höll sig perioden ut.
Andra perioden hade knappt börjat förrän Herrings kunde fira sitt tredje mål, Det fjärde kom blott en minut senare och IK Raids tappra lag började darra på manschetten efter den brutala inledning av hemmalaget.
Visserligen reducerade Mark Hiller, som gjorde comeback efter flera veckors sjukfrånvaro, efter pass från Jens Thornfalk och Johan ”Svea” Svensson, då halv perioden gått. Men Herrings var i slutändan för skickliga för att IK Raid skulle orka både att komma i kapp och hålla undan.
5–2 kom efter 13 och en halv minut. Slutresultatet kom knappt tre minuter innan slutet.
– Jag hade rejält att göra och gjorde kanske 40 räddningar. Så det var svettigt, berättar målvakten ”Junioren” Meethz efter matchen och som trots resultatet var hyfsat nöjd med sin instats.

Herrings–IK Raid 6–2 (2–1, 4–1)
Mål: Johan Svensson (J Hansen), Mark Hiller (J Thornfalk/J Svensson)

Utvisningar: Magnus Ljungdahl (4), Andreas Theng (2), Andreas Flodman (2)