MATCHREFERAT

Ik Raid bakom alla mål i 8-1 -vinsten

Flying Kings - Ik Raid 1 - 8 (0–4, 1-4)


Efter debaclet i holmgången mot Härryda dagarna före jul har IK Raid slickat såren.

Tillsammans med fyra tappra gjorde exempelvis ordförande Ågersten ett stenhårt pass den 27/12 för att sedan, efter så hårt gnuggande gnu, återkomma till första ispasset 2016 den 3/1 med gott humör. Så ska det se ut för en ledare som fyller 40 i september.

Redan den 5 januari, på trettondagsafton, var det dags för match. Precis som i premiären i oktober mot Flying King, precis som då i Angered arena, den fina rink som är placerad med minutiöst noggrann precision med entrén så långt från p-platsen som möjligt.

För säkerhets skull hade värdarna inte något ordning på protokoll och började skriva laguppställningen på ett vanligt papper. IK Raid lät sig inte påverkas.

Den gamle plockar fram ett redan till inledningen påbörjat protokoll från 15/2-09 i en match mot Kållered i Rambergsrinken med den gamle, Sören Meethz samt ordförande Ågersten och kapten Theng ifyllda – dock för hemmaplaget.

Det fick duga. Några strykningar och ändringar senare kunde ett ifyllt protokoll lämnas över till slarvrarna i Flying Kings.

Som om detta inte räckte var isen upptagen av småknattar när det var dags för nedsläpp.

Lyckligtvis var isen i spelbart skick även utan spolning och med den gamles myndiga stämma blev rinken utrymd till fördel för kamp mellan män.

Flying Kings hade också sin psykattack städslat domarparet Vidmatas–Strömberg, ja, ju det gänget som var på isen och inte dömde mot Härryda, men dömde för det ingen annan såg i samma match. Något som renderade kraftig kritik från båda lagen.

Läge för självrannsakan under julen för domarteamet…?

Knappast.

Men IK Raid var smartare än så, insåg schackdraget och var beredd på nonchalansen för de enda proffsen, de betalda randiga grisarna i Sveriges enda slutna liga.

Inte ett ord föll över IK Raid-spelarnas läppar när iceingregeln nonchalerades med råge. Inte ett knäpp yttrande för de slashingar och crosscheckingar som utfördes mot de stolta IK Raid-spelarna.

Rapporter från läktarna skvallrade om att ”den långhårige” (läs Strömberg) vid tekning, släppte pucken för att åka från spelet ställa sig med ryggen mot och med händerna i byxfickorna. Så uppträder en sann hedersman i domarkåren.

Nå… matchen.

IK Raid hade lyckats skramla ihop 14 utespelare med sen anslutning av Johan Qvartfordt och sent avhopp från Peter Lind, vars köksskada fått otrevliga konsekvenser. Å andra sidan hade Jens ”Pannan” Tornfalk läkt efter sin attack i köket i mellandagarna.

Den gamle mellan stolparna, han som hållit nollan i fyra perioder mot seriens bottengäng.

Det skrockades på bänken om att han näppeligen skulle klara av att slå rekordet med tre hållna nollor mot samma motstånd under en säsong. Skrockandet, det nidfulla, nådde dock inte den gamle hörselgångar.

IK Raid tog, som väntat kommandot, och höll i puck, skapade chanser mot den vilt kämpande, 26-årige Daniel Stenlund och hans försvar; alltid var det något ben, knä, klubba eller handske i vägen. Om inte IK Raids skott tog rätt i magen på värdarnas keeper.

Till slut hade ”Q” i den så kallade Fiskarlinan tröttnat, snurrade vidare för sjuttielftegången och gav med ett pass av kirurgiskt snitt öppet mål för Jonas Hansen, som skrapade in 1–0 vid drygt fyra minuter spelade.

Det var första avblåsningen i matchen, då domarteamet som sagt vägrade blåsa för ens det mest elementära.

Efter drygt halva perioden var det dags igen, då ”Q” serverade Erik ”Fiskarn” Moberg, som dagen till äran spelade inför sina föräldrar, som gjorde 2–0.

Noterbart är att den gamle då tvingats till två bravader, en skotträddning och en åkning till egna båset vid en avvaktande utvisning, som Vidmatas hittat.

Kort därefter tag Jens Tornfalk saken i egna händer, gör några patenterade brasilianska höftvickningar och lossar släggan, ribba in och 3–0.

Kapten Thengs kedja pumpade på med chanser och ordförande Ågersten hade nog rekord i möjligheter utan att näta.

Men 15.35 sliter sig Alex ”Is the Man” Olsson loss och skjuter kvällens lösaste skott i mål på assist från Jonas Hansen. Kanske modellen för kvällen. 4–0.

Då hade den gamle fått göra sina två nästa insatser för kvällen i matchen, en närräddning då Magnus Ljungdahl tappar puck vid en given iceing och en hastig skridskotur till båset vid en avvaktande utvisning.

Denna märkliga drabbning fortsätter med andra perioden. Den gamle gör gymnastiska övningar för att hålla värmen, för det är IK Raid som fortsätter dominera.

Redan vid 1.03 med sex sekunder kvar av powerplay nätar ”Fiskarn” igen på pass från Jonas Hansen.

En halvminut senare rafsar Jonas Hansen fram pucken i röran fram Flying Kings mål och gör 6–0.

Juvelina Albin Liljevall klarar inte riktigt att hålla tand för tunga och åker på sin första utvisning för kvällen strax efter, men det är IK Raid som fortsätter hålla i puck och skapa chanser.

Men Flying Kings gör sina försök och den gamle har fått göra en, två, ja, kanske tre räddningar för att freda sitt mål.

Efter att ha hållit nollan i fem perioder så spräcks den 6.16 in i andra perioden i den tredje matchen mellan lagen.

Ett distansskott, den gamle sträcker upp näven, tror att han har plockat pucken, upptäcker för sent och för långt ut till höger att pucken är fri bakom kassen. Flying Kings spelare är först, rundar kassen och rakar in lagets första och enda mål. Övriga IK Raid-spelare…?

Nej, det står ingenting i rapport var de befann sig i sagda moment.

Alex ”Is the Man” Olsson gör därefter sitt andra och tredje mål med tät följd (16.14 och 16.27) med det sista på assist från Jonas Hansen.

Det blir också slutresultatet i en sällsynt medioker match som dock gav tre skador: Erik Andresen som tacklades i ryggen vid eget avbytarbås med spräckt haka som följd, André Ågersten som gick in som back vid boxplay och sträckte sig i ljumsken samt Erik Skoglund, som trippades kraftigt i egen zon och slog bakhuvudet i isen (självklart utan åtgärd från domarteamet).

Flying Kings–IK Raid 1–8 (0–4, 1–4)

Mål: Alex Olsson 3 (ass J Hansen 2), Erik Moberg 2 (ass J Hansen, J Qvartfordt), Jonas Hansen 2 (ass J Qvarfordt), Jens Tornfalk

Utvisningar: Albin Liljevall (4)

Matchens stjärnor:

*** Johan Qvartfordt – utan motstycke, pucksäker, skridskostark, generös

** Alex Olsson – skridsko- och slitstark, tre mål och ständig utmaning för motståndarna

* Jonas Hansen – målskytt och assistmakare

Pingvinkepan: André Ågersten


 

   
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Matchens tre stjärnor  
Johan Qvartfordt
Alex Olsson
Jonas Hansen
   

 

Målgörare
  Mål Assist
1 - 0 Jonas Hansen Johan Qvarfordt
2 - 0 Erik Moberg Johan Qvarfordt
3 - 0 Jens Tornfalk
4 - 0 Alex Olsson Jonas Hansen
5 - 0 Erik Moberg Jonas Hansen
6 - 0 Jonas Hansen
7 - 0Alex Olsson
8 - 0Alex OlssonJonas Hansen