MATCHREFERAT

DRAMA MOT FALKENBERG

IK Raid-Falkenberg 5–5 (1–3)

IK Raids spel har under säsongen farit som en jojo. Dessvärre har det också varit så i varje match. Fantastiskt och starkt spel byts av med spel av sämre kvalitet.
Så också mot Falkenberg, comeback i division IV, efter att pausat en säsong. Motståndarna visade snabbt var skåpet skulle stå.
0–1 kom efter blott en halv minut, då Sören Meetz fortfarande stod och skrapade målområdet rent från snö efter uppvärmningen.
–Förmodligen den sämsta insatsen jag har gjort, säger han strängt efter matchen.
Det blev inte bättre av att motståndarna sprätte in sitt andra mål drygt sju minuter senare, då Johan ”Svea” Svensson hade ”tacklat” Michelle Stadt och fick två minuter för oförskämt angrepp på kvinnlig spelare i motståndarlaget.
Visserligen reducerade Erik ”Fiskarn” Moberg efter 10,01 på pass från Jonas Hansen. Men det fick inte Falkenbergspelarna att darra det minsta. 1–3 höll sig perioden ut.
I pausen betonade coach Ågersten vikten av att våga och satsa, inte vika undan.
Sin vana trogen gick IK Raid-spelarna ut och gjorde tvärt om.
1.58 skrev 4–1 till motståndarna efter klappklappspel.
När Mats Wilhelmsson knappa minuten senare tar en utvisning är det alltså läge för Falkenberg att rycka ytterligare.
Men då håller IK Raid ihop spelet och stärkta av det gör kapten Theng reduceringen 2–4 på pass från Andreas Flodman, precis innan laget blivit fulltaligt.
Knappt två minuter senare kan inte Andreas Flodman hålla sig, utan stänker in 3–4 på pass från Andreas Anger.
Ställningskriget går emellertid till Falkenbergs favör, då de efter 15,41 i andra gör 3–5.
Matchavgörande…?
Icke.
16.00 jämnt trycker Marios Maletzikas in 4–5 – återigen pass Anders Anger.
De hungriga IK Raid-spelarna jagar vidare för att knuffa det felplacerade skåpet rätt. Tar ut Sören Meethz med minuten kvar och i numerärt överläge lyckas etablera ett tryck i anfallszon, som inte bedarrar förrän 19.31.
Då har Carl Blomé svept in kvitteringen efter en egen aktion.
Sensmoral: det är aldrig över förrän den feta damen sjungit.

Utvisningar: Johan Svensson (2), Mats Wilhelmsson (2)
Mål: Erik Moberg (1–2, ass J Hansen), Andreas Theng (2–4, ass A Flodman), Andreas Flodman (3–4, ass A Anger), Marios Maletzikas (4–5, ass A Anger), 5–5 Carl Blomé.