IK Raid straffade Falkenberg

IK Raid - Falkenberg HK 8-3 (4-2)(4-1)

Falkenberg stoltserar med en ny ishall och laget siktar på att kliva upp en serie.
Men den vetskapen gick IK Raid ut till spel med fullt manskap, hungriga killar på bänken, Mark Hilar tillbaka (dock bara i båset) och tre man i sekretariatet,
Dessutom fixades det en rejäl uppvärmning, så matchen hade de bästa förutsättningarna.
IK Raid satte ner foten direkt och efter bara någon minut hade kapten Andreas ”Pappa” Theng ett friläge som Falkenberg vasse keeper Jonas Sandberg räddade elegant genom att hålla ihop benskydden.
Istället blev det Falkenberg som målade när Daniel Hansen onödigt drog på sig en tripping. En förlorad tekning och pucken gick snett bakåt till hårdskjutande backen Erik Andersson, som via stolpen gick in i mål. Otagbart för hemmalaget målvakt, Kai Martin, som inte haft något att göra.
Klockan hade bara tickat iväg drygt två och en halv minut när utvisningen kom och Falkenberg behövde bara tio sekunder på sig att ta ledningen.
Bortalaget drog på sig en utvisning kort därefter, som IK Raid inte kunde utnyttja. Trots ett vasst friläge som Alex ”Is the Man” Olsson hade. Återigen blixtrade Jonas Sandberg, men blev också liggande efter den viga räddning,
Men det blev Alex Olsson, som på eget bevåg ordnade kvitteringen efter dryg sex minuter.
När sedan Falkenberg fick straff efter att Mattias Kvarefeldt onödigt rivit ner en fri bortspelar, osade det katt.
Men då klev åldermannen Kai Martin in och visade hur en straff ska rädda. En slank han till vänster, en till höger, sedan gick det inte mer och straffen hamnade någonstans på IK Raids keeper.
Det borde gett en injektion till IK Raids spelare. Förvisso var tempot högt och chanserna många, men målen uteblev.
När så Petter Godske drar på sig en utvisning vid sin aggressiva forechecking dröjer det inte många sekunder innan Falkenberg, återigen hårdskjutande Erik Andersson lägger 2–1. Och återigen är det en förlorad tekning och ett pass bakåt som ställer IK Raid efter nio minuter.
–Två skott, två mål, en räddad straff och en räddning under en period. En märklig match, konstaterar Kai Martin i paus.
Men IK Raid låter sig inte skakas.
Kvitteringen kommer genom Simon Bergman vid elva och en halvminut, efter pass från coach André Ågersten.
3–2 kom 13,45 från Andreas ”Pappa” Theng, som snyggt skarvar passet från Simon Bergman och André Ågersten ribba in.
För säkerhets skull gör Tobias Nilsson 4–2 med fyra och en halv minut kvar på pass från Mattias Kvarefelt, i power play.
–Vi spelar bra och ska fortsätta med det, säger coach Ågersten i paus. Men det är viktigt att vi inte går på för hårt framåt. Vi leder trots allt, så vi måste tänka bakåt också.
Men det spelglada IK Raid tittar bara framåt, så till den milda grad att Jonas Nilsson stöter in 5–2 efter Mattias Kvarefelt tunga jobb framför kassen efter pass från Johan ”Svea” Svensson. Då har det bara gått två och en halv minut av andra perioden.
Vid nonchalans i IK Raids försvar passar Falkenberg på att göra sin reducering när Philip Klang enkelt rakar in pucken fint framspelad av Magnus Båth och Alexander Bengtsson vid fem minuter spelade i andra perioden.
Falkenberg spelade upp sig och hade vittring på flera mål. Men Kai Martin storspelade och lyckades vädja till domarna om att ett mål faktiskt aldrig var inne.
–Jag hinner med då deras spelare försöker gå köksvägen. Jag hör domarna blåsa och Falkenbergs spelare jubla. Men jag har pucken under benskyddet precis vid rödlinje. Jag är tacksam att domarna var så ödmjuka att det faktiskt inte dömde mål. Dels för att det inte var det. Jag räddade. Men dels för att de inte hade en aning om den var inne, så bättre fria än fälla, säger Kai Martin efter matchen.
Nu trummade Falkenberg på och fick en utvisning med sig då Magnus Ljungdahl hamnade på botbänken. Med den här gången höll IK Raid ihop försvaret och tillsammans med en taggad Kai Martin som tog högt och lågt.
Så när Falkenberg ligger på blir det istället IK Raid som gör målen.
6–3 för Alex Olsson, som hittar en lucka mellan benen på Jonas Sandberg, på pass från Magnus Ljungdahl. Då har klockan tickat iväg till 5.30.
7–3 kommer från Jonas Hansen efter pass från Alex ”Is the Man” och Petter Godske. Ett klassmål som Jonas Hansen snirklade in från snäv vinkel. Då är det sju och en halv minut kvar och Falkenberg slokar och ser division III-drömmar flyga iväg.
När IK Raid sedan gör 8–3 med drygt fem minuter kvar är segern i hamn. Simon Bergman förvaltar Martin Samuelsson pass och gör inget misstag.

–Det blev lite rörigt på slutet och vi stressade mer än vad vi behövde. Men det här var en klasseger som känns riktigt skön. Totalt spelade vi väldigt bra hockey och det var också skönt att få göra några parader i andra perioden, säger en lycklig Kai Martin efter matchen.