Easy Icers- IK Raid 4-0
Landvetter ishall, fredag 21.30 är lika med en skräckarena och en monstertid. Japp, Halloween var avklarat. Det var ju bara Alla helgons blodiga afton kvar.
IK Raid borde ha varit förberedda. Easy Icers är ett kompakt gäng att möta, i sina bästa stunder elakt effektiva och det var just en sådan afton som premiären i division IV Göteborg begicks för IK Raids del.
Bortalaget tog kommandot med ett flängigt, men inte speciellt effektivt spel.
Det skulle dröja till sex minuter, lite drygt, innan första skottet sköts på Martin Rönnfors i hemmakassen. Han knep det och några till.
Den gamle stod i mål för de blåa, för dagen i vitt matchställ. Han frös i sin ensamhet och när Easy Icers virvlade in i zonen i sitt första anfall blev det iskallt. En sidledspassning från vänster till höger och direktskott längs isen var mer än vad Kai Martins ljumskar klarade och hemmalaget hade fixat 1–0 efter 7.43.
10.43 får hemmalaget en man utvisade och IK Raid pepprar för fullt, men Martin Rönnfors, son till Kai Martins tränare på 70-talet i MPHC (74–79), spikar igen.
När laget blir fulltaligt passar IK Raid att glömma jobba tillbaka. 2–0 12.55 är en spegelvänd repris på 1–0-målet.
IK Raid fortsätter dominera spelet och den gamle fortsätter frysa och räknar sin räddningsprocent till sämre än en bra handbollsmålvakt. Just procenten ska bli bättre. Men knappt.
Resultatet håller sig perioden ut, trots att Johan ”Svea” Svensson åker på två minuter för charging mot en piruettdansande motståndarmålvakt.
–Jag blev knuffad in i honom och han föll lätt, försvarar Johan ”Svea” Svensson sig.
Anda perioden är i speldominans lik den första.
Och det är Easy Icers som gör målen och Martin Rönnfors som håller tätt.
3–0 kommer, återigen, efter en kontring. Ett skott från nära håll smiter mellan Kai Martins ben vid 9.02.
–Mitt mål. Den borde jag tagit, säger han bistert.
4–0 kommer med en och en halv minut kvar. När IK Raid leker klunga ner i vänsterhörnet i försvarszon passar Easy Icers sig elegant ut ur situation och en chip lurar den gamla, som kan konstatera slutresultatet.
Enligt protokollet blev skottstatistiken 10–11. Möjligen gjorden den gamla 10 räddningar, men kollegan i motståndarmålet snöt nog 110. Minst. För tyvärr var IK Raids ruskigt ineffektiva denna säsongspremiär.