MATCHREFERAT

Easy Icers ingen enkel match för IK RAID

IK RAID - Easy Icers 8-3 (2-2, 6-1)

Redan innan matchen varnade coach Ågersten för Landvetterlagets tunga spel och vassa kontringar.
En markering som ringde ohörd i IK Raids omklädningsrum.
Jo, visst surrade de blå bålgetingarna ettrigt i Easy Icers zon. Men bortalagets målvakt, Martin Rönnfors, behövde inledningsvis inte anstränga sig något nämnvärt.Den ena patenterade passningen efter den andra blev allt som oftast skott utanför för IK Raids spelare.
Så när Easy Icers kommer med en tung kontring är det man mot ålderman, en match som Kai Martin, IK Raids målman för dagen, gick segrande ur.
Men den glädjen blev inte långvarig.
När Petter Godske dräller med pucken i slottet i den egna zonen är Easy Icers Mattias Tichy inte sen att utnyttja situationen. Med ett distinkt skott placerar han pucken mellan benskydd och plock på Kai Martin vid 6,40 spelade.
–Mitt misstag, säger Petter Godske.
–Pucken fastnade i sörjan i zonen.
Men Easy Icers lät sig inte nöja.
Blott en minut senare utnyttjar Roger Göthe en tilltrasslad situation där IK Raid försvaret går bort sig. I röran hittar han en lucka och skjuter ett skott som ser ut att gå rätt igenom Kai Martin.

–Jag ser inte pucken, men jag ska definitivt vara tätare i den situationen, erkänner han efteråt.

Nu inser IK Raids spelare att laget är på väg ner i limbo. Chans på chans radas upp, men nu visar 35-årige Martin Rönnfors sina kvaliteter.
–Han spelar förmodligen sitt livs period, säger Alex Olsson, som trots allt blev mannen som vägde till IK Raids fördel.

Alex ”Is the Man” Olsson dunkade in reduceringen 1–2 med drygt sex minuter kvar att spela efter pass från Petter Godske. När sedan IK Raids Martin Samuelsson drog på sig två minuter för holding med 1,10 kvar såg Alex ”Is the Man” Olsson sin chans och utnyttjade ett slarvigt pass från Easy Icers, drog i väg solo och pricksköt kvitteringen med 47 sekunder kvar av perioden. Då ska det sägas att Easy Icers duktige keeper Martin Rönnfors ådragit sig en skada, men som ensam målvakt i laget tvingat sig till en fortsättning.

I periodvilan pratades det om att IK Raid skulle fortsätta på det spel som artat sig det sista tio minuterna av första perioden. Beröm östes också över att utvisningarna hållits nere.
–Fortsätt så, sa coach Ågersten.

Följaktligen tog Magnus Ljungdahl IK Raids första utvisning efter bara 1,36 spelade. Easy Icers var inte sena att utnyttja det. Efter ett dåligt försvarsspel misslyckades Kai Martin och Daniel Hansen att rensa undan det skott som gått i kortplanket och studsat ut vid Kai Martin vänstra stolpe. Vinnaren ur kampen om pucken blev varken Martin eller Hansen, utan återigen Roger Göthe som gör 2–3.
–Inga ursäkter. Slappt spel av mig, säger Kai Martin.

När sedan IK Raid får möjlighet att spela i powerplay passar Kai Martin på att utnyttja den variant som laget tränat så hårt på. Alex ”Is the Man” Olsson åker ner för att hämta den puck som Kai Martin har på sin klubba.
Men Kai Martin spelar istället snyggt upp till Magnus Ljungdahl i mittzon som passar Alex ”Is the Man” Olsson, som med kommer med speed från egen zon och skjuter som en raket in i offensiva och kvitterar när drygt tre minuter är spelade.
–Jag vrålade till Kai att ”va’ fan ska jag åka hit ner för om jag inte får pucken”. Inte en chans att han hade planerat det här, skrattar Alex ”Is the Man” Olsson.
Hur som helst kunde åldermannen Kai Martin hysta in sin första passningspoäng.

Nu gnuggade IK Raid på väl, men trots flera chanser mot den sargade Martin Rönnfors lyckades laget inte gå vidare i målprotokollet. Ändå skulle nötandet ge resultat när bortalaget, med en snittålder på 35 år (IK Raids är 30 år, utan gubbmålvakterna 27)), blev allt tröttare. Coach Ågersten tryckte in 4–3 på pass från parhästen kapten Theng vid tio minuters spel.
5–3 skarvade Petter Godske snyggt in från Johan ”Svea” Svenssons skott efter tolv minuter.
6–3 fixade Mattias Kvarefelt på egen hand en halv minut senare.
7–3 ordnande Mark Hilar med en backhand, efter pass från coach Ågersten och kapten Theng, när han bröt in från höger i ensamt majestät med knappt fem minuter kvar av matchen.
8–3 ordnade Jonas ”Strikern” Hansen i powerplay med 44 sekunder kvar. Passningen stod Alex ”Is the Man” och Magnus Ljungdahl för.

Matchens stjärnor

Alex ”Is the Man” lyckades nykter och fin vara den guldklimp som fick vågen att väga över till IK Raids fördel.
André Ågersten trotsade sina ryggproblem, tuggade smärtstillande och lotsade sitt lag rätt.
Martin Rönnfors, bortalagets keeper som trots skada spelade utmärkt matchen igenom.