MATCHREFERAT

IK RAID FÖLL MED FLAGGAN I TOPP

IK Raid - Dynamo 1-3 (0-2)(1-1)
Det här var toppmötet som höll på att inte bli av. Jo, båda lagen var på plats, punktligt och mangrant. Ja, till och med domarna var i tid. Men damhockeymatchen mellan Hisingen och Malmö blev återigen en lång historia, denna gång på grund av en skada med en spelare som blev liggande i en halv timme innan hon forslades av isen för vidare transport till sjukhus.
Nå, vi vet att det är ett tufft spel. IK Raids spelare Stefan Andersson har 23 tandläkarbesök att vänta efter senaste matchen mot Herring.
Men nu stod Dynamo på tur. Ett lag som IK Raid de senaste säsongerna haft svårt för, men förra året åtminstone lyckades knipa en pinne av.
Förutsättningarna var glasklara och coachteamet Ågersten/Theng hade vaskat om i ett för dagen sprängfyllt lag.
Förstafemman blev andra femman och hungriga Jonas Nilsson, Tim Campbell och Jonas Kahn väntade på bänken.
Matchen kom igång 20 minuter sent, men väl på is var det högt tempo och intensivt med chanser.
IK Raid pressade för att i nästa stund bli tillbakapressat.
Den gamle räddar precis som den 31 år yngre kollegan i motståndarmålet.
Men när först kapten Theng blir utvisad för en slaching som inte ens Gud såg, men domaren från helvetet lyckades hitta, och halv minuten senare Andreas Flodman åker på en boarding blir det tuffa pix.
Kai Martin strider med sitt lag, men efter en väl lam retur trycker motståndarna in sitt första mål vid 7,40. Knappa minuten är det dags igen.
Ett två mot ett-läge blir ett läge för mycket.
–Jag hänger med i sidledspasset, men tyvärr sniker pucken på plocken och in, säger Kai Martin.
Ställningskriget fortsätter. Stefan Andersson, i seriecomeback, har ett fantastiskt skottläge mitt i slottet. Men med fri sikt kniper motståndarnas keeper Henrik Karlsson med en blixtsnabb plock.
Dynamo är bra på att styra IK Raid i sidled och från situationerna. Men IK Raid spelar också ett bra försvarsspel. Det blir en tillknäppt match, som paradoxalt ändå bjuder på många chanser. Något skottstatistiken visar på – 31–26 (16–14, 15–12).
I andra gnuggar IK Raid på och vid en utvisning för bortalaget tar Mark Hilar vara på en retur och rakar pucken i mål vid 4,41.
Matchen böljar fram och tillbaka med briljant målvaktspel från framför allt Henrik Karlsson, som snyter puck efter puck för IK Raid. Men även den gamle får chansen att visa på sin förmåga och räddar sitt lag från fler mål i perioden.
Det är först när coachteamet satsar på sex utespelare och bänkar den gamle som det sista målet till slut kommer. Då har IK Raid haft några riktigt vassa lägen, men brist på fokus och energi gör att pucken inte går rätt vägg.
Med fyra sekunder kvar är det istället Dynamo som punkterar matchen och för sitt tredje mål i öppen bur.

IK Raid–Dynamo 1–3 (0–2, 1–1)
Publik: 29
Målgörare IK Raid: 1–2 Mark Hilar (24,41 Daniel Hansen)
Utvisningar: Andreas Theng (2), Andreas Flodman (2), Magnus Ljungdahl (2), Peter Lind (2)

Matchens stjärnor
Xxx Andreas Flodman – försvarsklippan som inte gör ett misstag
Xx Kai Martin – den gamle konkurrerar väl med den 31 år yngre motståndarmålvakten
X Mark Hilar – gör mål, men borde ha gjort fler.