SKÖN SEGER MOT SERIEMÄSTARNA

IK Raid - Duells 7-5(5-3)(2-2)

Hvornår smager en seger best…? Undra dansken. Hvergang, svarar IK Raid.
Framför allt när tillfälle bjuds och laget piskar förra säsongens seriesegrare Duells.
En kort tillbakablick gav på handen att IK Raid blev tämligen, eller för att inte säga fullständigt, avklätt vid cupmatchen i Duells cup. 8–1 var inga rara siffror, men där och då var Duells också det bättre laget.
Förra säsongen var det heller inget snack. Då var Duells komfortabelt med 7–1, där IK Raid som bäst hade behövt stå upp för att fajtas om seriesegern.
Men visa av träningsmatchen, där IK Raid föll i Duells gnällfälla, var reglerna klara.
”Gå inte på allt tjôt” och ”Gnäll inte på domaren”.
IK Raid höll tand för tunga och lät spelet tala.
– Den här gången är det samtliga spelare som är lagets stjärnor, säger en nöjd coach, André Ågersten efter matchen när ikraid.se når honom per telefon.
Det blir en jämn match där hemmalaget tar ledningen med kraft genom Simon Bergman efter bara 2.08 efter att ha blivit framspelad av Andreas Theng och André Ågersten i ett virvlande anfall.
Duells saknar inte chanser, men först vid 9.48 kommer kvitteringen.
Det dröjer dock inte mer än en knapp minut innan Mark Hilar tjuvar till sig 2–1 efter pass från Erik Moberg.
Två minuter håller sig han framme igen  och gör 3–1 efter att ha blivit framspelad av Rikard Gustavsson.
Mindre än en minut senare gör Jonas Hansen förtjänstfullt 4–1 på pass från kapten Theng, som förvånande bjuder på sitt andra assist för kvällen.
Men det skulle komma mera från kaptenens klubba.
Dessvärre fortsatte inte IK Raids klang- och jubelföreställning.
Lite onödigt tilläts Duells skaka av sig chocken och komma in i matchen genom två snabba mål (14.04 genom Anton Walberg och 15.22 genom Freddan Martinsson).
IK Raid skärpte dock till spelet och gjorde viktiga 5–3 bara 38 sekunder senare genom Carl Blomé efter pass från André Ågersten och Simon Bergman. Ett resultat som stod sig perioden ut.
Bortalaget öppnade piggt i andra och reducerade ytterligare blott 1.34 in i perioden, återigen genom Anton Walberg. Men hemmalaget ville annat. Vid 4.33 slog kapten Theng till igen med ett överraskande pass till André Ågersten, som gjorde viktiga 6–4. Jag blev chockad över att han kunde passa också, säger coach Ågersten.

8.23 reducerar Duells till 6–5, men laget faller för frestelsen att hetsar och provocerar för att få IK Raid på fall. Men där hemmalaget noterar noll utvisningar i första perioden har Duells två. I andra perioden klarar inte Simon Bergman att tygla humöret. Vid 9.33 hamnar han i gurgel med Johan Palmströmer (domare till vardags) vilket renderar båda en två minuters vilopaus i utvisningsbåset.
Knappt är fyra–fyra-läget över förrän kapten Theng slår till igen. Den här gången är det han som gör viktiga 7–5-målet framspelad av Andreas Flodman, enligt tesen ”Det är viktigt vem som gör poängen bara jag gör målen”.
Resultatet håller i sig, men de sista fem blir en trist tillställning där IK Raid inte klarar att hålla humöret, men åtminstone får med sig gästerna i utvisningsbåset.
Inte mindre än fyra man blir utvisade i perioden mellan 15.47 och 19.04. Lyckligtvis klarar IK Raid att spela ett bra boxplay både med fyra och till och med tre man. Men onödigt i en sådan här jämnmatch.
Noterbart att Duells proppskåp gick vid mindre än en minut kvar då laget fick två man utvisade plus ett matchstraff på Johan Palmströmer.

IK Raid–Duell 7–5 (5–3)
Målskyttar: Mark Hilar (2), Simon Bergman (1), Jonas Hansen (1), Carl Blomé (1), André Ågersten (1), Andreas Theng (1)
Assist: Andreas Theng (3), André Ågersten (2), Simon Bergman (2), Andreas Flodman (1), Rikard Gustavsson (1), Erik Moberg (1).
Utvisningar: Simon Bergman (4), André Ågersten (2), Johan Svensson (2), Mats Wilhelmsson (2).

Matchens stjärnor:
Xxx Carl Blomé – spelade med pondus hela matchen, tog viktiga beslut och gjorde mål.
Xx Andreas Theng – tre assist och ett mål, leder som kapten laget rätt
X Mark Hilar – en viktig måltjuv för IK Raid som inte backade för att snatta till sig två mål den här gången.