MATCHREFERAT

DUBBELNOLLA SPRÄCKT FÖR IK RAID

Duells - IK Raid 3-6 (2-1)(1-5)
Den iskalla statistiken visade på att IK Raid inte gjort mål i seriespel sedan den 7 mars, 16,45 in i den andra perioden i andra slutspelsmatchen, den mot Borås.
Därefter har laget nollats mot Dynamo 414 i den svidande finalen den 11 mars och sedan i seriepremiären mot Easy Icers den 5 november.
Det skulle bli ändring på det. Det skulle en kapten till det.
Bortamatch mot Duells, som för året kamperar ihop med Partille och därmed spelar i Vallhamra.
IK Raid mönstrade ett manskap på 18 man, med den gamle på bänken tillsammans med Alex Olsson och Simon Bergman.
Upp till bevis för de andra, alltså.
Och se som det gick. Efter bara 12 sekunder hade kapten Theng snurrat upp Duellsförsvaret till fikarummet och hemmalagets keeper till läktaren. Ett precisionsskott rätt upp i högra krysset förlöste IK Raid, som kopplade av, stressade ner och blev virrigare än ett gäng yra höns.
Uppspelen fastnade, passen trasslade, skridskoåkningen bromsade. Men tack och lov var Sören Meethz i målet både med och inte, för han räddade även i lägen han inte hade kontroll över.
Det hjälpte emellertid inte när Niklas Bergendal uppoffrande slängde sig för att täcka ett sidledspass och skyfflade in Duells kvittering vid 3.30 spelade.
IK Raid bibehöll sitt snurriga spel, men kunde trots allt bjuda på en del anfall.
Men det var Duells som 18.39 tog ledningen efter att Sören Meethz lurats grundligt.
–Ja, det kändes som om jag hade kontroll. Men han var skicklig vid det målet, säger IK Raids målman för dagen.
IK Raid kom inte närmare än ett klingande skott i kryssribban, avlossat av kapten Theng, förstås.
Räfst och rättarting i periodpausen. Jonas Nilsson och Erik ”Fiskarn” Lundberg fick vila, in med laddade duon Olsson-Bergman.
När sedan Duells 2,33 drog på sig en av många utvisningar i andra perioden var det läge för IK Raid att reducera. Då utökade istället Duells till 3–1 efter 3.58. En situation som Sören Meethz inte var nöjd med.
–Jag fastnade med benskyddet vid stolpen, försöker han bortförklara missen som gav Duells mål.
Drygt två minuter senare går kapten Theng resolut in och slaktar en fri Duellsspelare med straffslag som påföljd.
Läge för 4–1, alltså, och förmodligen ridå för IK Raid.
Sören Meethz ville annat. Ett i och för sig inte märkvärdigt skott räddade han och chansen till att komma ikapp fanns.
Den tog Alex ”Bombom” Olsson. Två gånger.
5.29 pricksköt han in 3–2 på pass från Johan ”Svea” Svensson och Niklas Bergendal.
7.23 precisionssköt han kvitteringen på pass från Johan ”Svea” Svensson och Simon Bergman.
Sedan började en period av intensiva utvisningar, framför allt för hemmalaget, som inte hängde med i IK Raids tempoväxling.
IK Raid hade chansen att ta ledningen vid spel tre mot fem, men väntade gentlemannamässigt till Duells var fyra man på isen innan Stefan Andersson dunkade in 4–3 på pass från André Ågersten och Martin Samuelsson. Tid 7,43.
En holmgång framför Duells mål gav dubbla utvisningar för båda lagen. Kvittning, men när Duells kort därefter hamnade på botbänken med två spelare inom loppet av åtta sekunder var det dags för IK Raid att skipa rättvisa och skjuta nådaskotten.
André Ågersten krigade in 5–3 13,37 vid något som ändå kan kallas kontring trots att IK Raid var, efter pass från Stefan Andersson.
Slutresultatet fastställde Niklas Bergendal 14,18 efter pass från Simon Bergman. Återigen vid powerplay mot ett tröttkört Duells.

Mål:
1–0 Andreas Theng (0,12, utan ass), 2–3 Alex Olsson (5.29, ass Johan Svensson, Niklas Bergendal), 3–3 (7,23, ass Johan Svensson, Simon Bergman), 4–3 Stefan Andersson (8,44, ass André Ågersten, Martin Samuelsson), 5–3 André Ågersten (13,27, ass Stefan Andersson), 6–3 Niklas Bergendal (14,18, ass Simon Bergman)