MATCHREFERAT

Gbg Devils orkade inte jälvas med IK Raid

IK Raid - Devils 6–1 (4–1, 2–0)

Under några säsongen var Gbg Devils ett rött skynke för IK Raid. Trots ett på papperet bättre lag åkte de Blå på pisk och frustrationen sprutade genom porerna hos samtliga spelare, ungefär som matadoren som försöker utmana den loje tjuren Ferdinand.
Förra säsongen kom äntligen trendbrottet då IK Raid vann med övertygande siffror både hemma (8-3) och borta (7–2) och Gbg Devils har denna säsongen haft svårt att övertyga med bland annat storstryk på Slottsskogen (20–1) i inledningen av serien.
Mot IK Raid ställde laget upp med knappt två femmor. IK Raid med några man mer och det skulle visa sig räcka.
Efter en dryg minut var det dags för första målet – signerat av David Edanius på pass från Daniel Hansen.
4.14 höll sig Johan ”Svea” Svensson framme på kapten Thengs assist och sköt 2–0. Sedan var det lugnt i matchprotokollet åtta minuter fram då Erik ”Fiskarn” Moberg stänkte in 3–0 på assist av Jonas Hansen och ”Svea” Svensson,
Lugna puckar och ett säkert grepp om matchen. Men en förlupen puck och en smula brist på aktsamhet i försvaret ställde till det. 14,02 reducerade Gbg Devils och började andas morgonluft efter att ha varit djupt nere i förlustgruvan länge.
IK Raid ville emellertid inte bjud på någonting, inte ens en smula syre. Blott en halv minut senare håller sig Erik ”Fiskarn” Moberg framme igen efter ett pass från Bengt Olsson och spikar periodresultatet.
Andra perioden ägnar IK Raid åt att spela säkert och klokt utan att förta sig mot det tröttkörda motståndet.
”Svea” Svensson ordnar 5–1 efter drygt fem minuter elegant framspelad av ”Fiskarn” Moberg och Jonas Hansen. ”Svea” tackar för senast och bjuder på assisten till Jonas Hansens 6–1-mål, som också blir det sista som görs i en match som lunkade på i lagom tempo med lagom mycket händelser. Något som utvisas av att endast en enda utvisning dömdes i matchen … den för motståndarlaget i 14:e minuten i andra perioden.

IK Raid– Gbg Devils 6–1 (4–1, 2–0)

Målskyttar: Johan Svensson 2 (ass A Theng, E Moberg/J Hansen), Erik Moberg 2 (ass J Hansen/J Svensson, B Olsson), David Edanius (D Hansen), Jonas Hansen (ass J Svensson)