MATCHREFERAT

DEVILS DJÄVLADES MED IK RAID – IGEN

IK Raid - Devils 6–8 (4–3, 3–5)

Förra säsongen vann IK Raid enbart på protest, eftersom Devils spelat med icke licensierade spelade (åtminstone inte för den klubben). I år visade det sig vara samma sak, men det noterade IK Raids ledning allt för sent, för återigen hade en protest behövt för att vinna.
Redan i omklädningsrummet infann sig en dålig stämning med det numera klassiska frågan om vem som skulle stå gav svaret ”Ah, det är ju som pest eller kolera”.
Om det nu var herr Pest eller herr Kolera som stod i mål denna gång förtäljer inte historien. Men IK Raid som lag gjorde inte någon av sina bättre matcher och det visade laget som lag och inte i individuella prestationer.
Redan efter knappt nio minuter ledde motståndarna med 2–0.  Ett resultat som IK Raid jagade i kapp genom mål av Mark Hilar (11.57, ass J Svensson) och Jonas Hansen (12.30, ass P Lind).
Men istället för att vädra morgonluft tappade IK Raid återigen greppet när Devils gör 2–3.
Genom Peter Lind kvittering på egen hand och Magnus Ljungdahl 4–3 (ass M Hilar) städade ändå IK Raid upp snyggt den första perioden.
Mycket stök och bök gav på handen mycket utvisningar. Det var situationer som passade Devils bäst, som  kvitterade och gjorde 4–5 inom loppet av någon minut.
Motståndarna stack sedan iväg till både 4–6 och 4–7 innan IK Raid vaknade ur knocken och kunde reducera till 5–7 genom Erik Moberg (14.21, ass J Svensson, M Ljungdahl).
Med en man mer gjorde IK Raid ytterligare en reducering i powerplay med en mint kvar.
I jakten på lagets tredje oavgjorda match på lika många spelade gick dock vinsten till Devils med mål i öppen kasse med en halv minut kvar att spela.

IK Raid–Devils 6–8 (4–3, 3–5)

Utvisade: Karl Annerback (2), Johan Svensson (2), Mats Wilhelmsson (4), Daniel Hansen (4), Magnus Ljungdahl (2).

Målskyttar: Mark Hilar (1–2, ass J Svensson), Jonas Hansen (2–2, ass P Lind), Peter Lind (3–3, utan ass), Magnus Ljungdahl (4–3, ass M Hilar), Erik Moberg (5–7, ass J Svensson, M Ljungdahl), Erik Moberg (6–7, ass A Flodman, J Svensson).