MATCHREFERAT

CHALMERISTER FÖR SMARTA FÖR IK RAID

Chalmers - IK Raid 4-1 (1-1)(3-0)

Chalmers Blue McRangers har inte spelat i den lägsta divisionen sedan 20 år. Men efter att i alltför många år varit strykpojkar i division III valde chalmeristerna att anta utmaningen i division IV inför den här säsongen.
För lagets del har det hittills inte inneburit en enda förlust, men i en haltande tabell har det ändå inte räckt till för laget att finnas med i toppen.
IK Raid, som åkt bergochdalbana resultatmässigt i serien, kom från segerruset mot Borås Knight, med siktet inställt på nya poäng.
Initialt var det också en jämn kamp där Chalmers fick bita i det sura äpplet då Marios Maletsikas ordnade 1–0 på egen hand efter knappt tre minuter spelade.
Dessvärre jämnade Chalmers ut det hela bara minuten senare, ett resultat som kom att stå sig perioden ut, mycket tack vara Alexander Hesses målvaktsspel.
Noterbart är att matchens enda utvisning drabbade IK Raid:s Mats Wilhelmsson efter elva minuters spel.
– Ja, det var en snäll match med två lag som ville spela hockey, säger coachen André Ågersten.
Det lag som vill mest var dock inte gästande IK Raid.
Vid ett friläge efter nära sex minuter räddar Alexander Hesse förtjänstfullt, men trycks in i kassen tillsamman med pucken av hemmalagets Jacob Melby, mannen bakom kvitteringspucken.
–Jag förstår inte riktigt hur domaren tänkte där, säger André Ågersten.
–Alexander hade ju blockerat pucken.
Där någonstans tappade IK Raid huvudet och humöret, när laget dessutom tappade markering kunde Chalmers gå vidare till både 3–1 och 4–1 innan hesa Fredrik ljöd.

Chalmers Blue McRangers–IK Raid 4–1 (1–1, 3–0)
Skott: 28–19 (9–7, 19–12)
Mål: Marios Maletsikas (1–0)
Utvisning: Mats Wilhelmsson (2)