LN 70 - IK Raid 4-4
LN 70 uppe i Lödöse bjöd på träningsmatch.
IK Raid bjöd på motstånd, knappt.
Många var kallade, men få kom till kampen.
IK Raid ställde upp med två femmor och Sören Meethz i målet. Den gamle skyllde på jobb, dessvärre stämde det.
LN70, som spelar i division III, ville visa sig från sin starkaste sida.
Med tre femmor, tre avbytare och två målvakter var laget rustat till tänderna.
Men ett välspelande IK Raid höll förvånande jämt mot hemmalaget. En annorlunda uppställning med kapten Theng som back tillsammans med flinke Alex Olsson visade sig vara en lovvärd taktik.
Det kunde dock inte hindra att LN70 ledde med ett mål mot noll i första periodpausen.
För återigen fick IK Raid spela 3x20 minuter.
I andra perioden drabbades det knappa IK Raid av övermod och i en uppvisning i bortgåendes konst blev det både 2–0 innan IK Raid kunde reducera.
Det hjälpte dock föga. LN70 piskade in både 3-1 och 4-1 innan periodpaus två.
–Man kan väl säga att jag fick rädda både en, två, tre, ja till och med fyra gånger vid flera av målen, avslöjar Sören Meethz som hade en utmärkt afton på, i princip, mammas gata och med flera barndomskamrater på plats.
I pausen till tredje vaskade kapten Theng om i laget.
Alex Olsson fick sparken som companiero och åkte upp i en kedja bestående av Petter Godske och Simon Bergman.
Jonas Nilsson gick ner på backen och se, omvaskningen i laget gav resultat.
IK Raid knaprade in försprånget med den äran. 4–1, blev både 4–2 och 4–3 innan de blåklädda gossarna från Hisingen spikade slutresultatet 4–4.
–En fantastisk insats av laget, säger Petter Godske som för säkerhetsskull gav LN70 marginaler med en tio minuters utvisning för tjat på Strömberg, en gren IK Raid är experter på.