MATCHREFERAT

Kalle Ankas julafton kom tidigt till Ik Raid

Ik Raid - Härryda  3 - 5 (2–1, 1-4)

Vi pratar om 77 utvisningsminuter. 77! Och då tog inte en domarparet Strömberg–Vidmatas för de mest uppenbara, det vill säga de ständiga hakningarna och fasthållningarna på främst Alex Olsson och Johan Qvarfordt. Men inte heller på de fulheter som IK Raids spelare själva delade ut när matchen gick över styr.

Vilka som vann på farsen…? Jo, gästande Härryda.

Det kanske kunde ha börjat bättre när den gamle gick och knackade på dörren till domarrummet för att kontrollera att domarparet var på plats. Jo då, där satt Strömberg–Vidmatas och hade det inte varit så tätt inpå hade nog den gamle bjudit på skumtomtar, som han gjorde till sitt lag innan matchen, Men de där nissarna borde egentligen inte ha något.

Nå, nu ska inte de lastas för att IK Raid, trots en massiv start, inte lyckades göra mål inledningsvis.

Istället var det gästerna som utnyttjade sitt boxplay med hög forchecking och snöt en usel passning från André Ågersten och sedan sköt pucken i mål 7.45. Vi hade redan då noterat åtta utvisningsminuter.

* Mitt fel. Verkligen, erkänner ordförande Ågersten ångerfyllt.

* Jag trodde att pucken skulle gå över, följer målvakten Andrej Brobrenko in, för att ta sin del av ansvaret.

Nu redde IK Raid ut det hela genom en kvittering, där Jonas Hansen, center i den så kallade fiskelinan, gjorde sin nyvunna kinesiska dragning på pass från Erik ”Fiskarn” Moberg. Dragningen som är lika lång som den berömda muren.

Då hade klockan stånkat iväg till 12.42 och inga nya utvisningar hade utdömts.

De kom istället 14.12 när Albin Liljevall åkte ut för en boarding efter tackling i ryggen. När sedan Johan Qvarfordt tröttnat på alla hakningar och fasthållningar blir det att gästa utvisningsbåset för två minuter tillsammans med Härryda tjomme – båda för roughing.

Där utnyttjade IK Raid spelet bäst och 16.57 kunde Jens Tornfalk ur minimal vinkel snyggt lyfta in 2–1 efter pass från kapten Theng.

Siffrorna höll perioden ut, men inte utan Andrej Brobrenkos storspel. För helt solidt försvarsspel var det inte i IK Raids zon.

I andra perioden inleder gästerna vassast och 5.19 kommer kvitteringen. Kort därefter börjar Kalle Anka på julafton i så hög takt att det är svårt att förstå vad som händer.

En ren Mattias Ivarsson döms av för icing, för att domare Vidmatas påstår att han dömt juniorhockey tidigare på dagen och glömt av vilka regler som gäller. Flane.

Alex Olsson har tröttnat på ideliga hakningar och döms två plus två för slashing och roughing medan Härrydaspelaren får två minuter. 8.24 tror Härryda att de gjort 3–2, men får istället en interference dömd mot sig. En dryg minut senare åker Brobrenko ut för en slashing efter att själv blivit rappad i momentet innan.

Det tar en knapp minut ytterligare innan målet kommer, ett skott från utanför blå som går rätt igenom IK Raids målvakt.

11.02 åker Härryda på två minuter för tripping. 12.28 får Jonas Hansen två minuter för interference. 13.05 gör Magnus Ljungdahl 3–3, ett klass- och krigarmål, på pass från Erik ”Fiskarn” Moberg.

14.57 gör Härryda 3–4, åter ett mål som går rätt igenom IK Raids målman.

15.33 kvitterar Alex Olsson, molokna och utan protest åker Härryda mot sitt bås, men bjuds på den fina överraskningen att Vidmatas dömer bort målet för att buren var ur läge.

– Han kunde omöjligt ha sett detta innan han tog pucken ur mål, säger en uppbragt Magnus Ljungdahl efter matchen.

15.43 får Alex Olsson ett spel efter att sjuttielfte gången blivit hårt åtgången utan åtgärd från domarteamet. Råkurret ger honom fem plus 20, samma straff drabbar Härryda spelare.

18.54 punkterar Härryda matchen genom att göra 3–5 på kontring och ger därmed slutresultatet och IK Raids tredje förlust för säsongen.

IK Raid–Härryda Icers 3–5 (2–1, 1–4)

Mål: Jonas Hansen (ass E Moberg), Jens Tornfalk (ass A Theng), Magnus Ljungdahl (ass E Moberg)

Utvisningar: Alex Olsson (29), Johan Qvarfordt (4), Albin Liljevall (2), Andrej Brobrenko (2), Jonas Hansen (2)