MATCHREFERAT

Ik Raid kungar i Angered

Flying Kings - Ik Raid 2 - 5 (0 - 2, 2 - 3)

Förra året hade IK Raid lekstuga med de flygande kungarna, som for åt alla håll utom mot mål.
Den gamle höll nollan två gånger mot laget och bjöd så i den tredje på motståndarnas enda mål, samtidigt som hans lagkamrater ivrigt höll målproduktionen upp med åtta mål per match. Nu är dock ingenting givet i Sveriges tuffaste liga. Från ett år till ett annat kan förutsättningarna förändras fullständigt. Ett lag som varit under isen kan med några nyförvärv bli riktigt vassa och vice versa. Så när IK Raid tog sig an Flying Kings i premiäromgången 23 oktober var det helt enkelt oklart både på statusen beträffande hemmalag och motståndarna. Det var därför tryggt att konstatera att IK Raid höll målproduktionen uppe och färske keepern Simon Rönnberg kunde hysta in sin första nolla då laget vann med 6–0.
I returen i Angered arena kunde IK Raid mönstra nära nog tre femmor och återigen Simon Rönnberg i mål. Det var ett delvis stukat lag med två förluster bakom sig (0–3 mot Härryda och 1–6 mot LN70), men då hade ju lagledningen också valt att ställa den 60-årige keepern Kai Martin också kallad den gamle. Med unge Simon Rönnberg mellan stolparna blev det annan fason på spelet. Lägg till detta att André Ågersten gjorde sin tredje match och dessutom åtminstone fått en eller två träningar i den 40-åriga kroppen och vi kan då ana vart det hela skulle komma att luta.
Jo då, firma Ågersten/Theng fick igång ben och armar som i fornstora dagar. Ett klappklappspel från duon bäddade för första målet signerat Magnus Ljungdahl, som förtjänstfullt spräckte nolla nära tre minuter in i matchen.
Drygt två minuter senare är kapten Theng framme och utökar ledningen på pass från… ja, ingen mindre än André Ågersten.
Därefter höll Flying Kings rent från påhälsningar i målburen, medan IK Raid gästade utvisningsbåset vid ett tillfälle innan periodpausen.

Andra perioden hann knappt starta förrän den ivrige och pånyttfödde André Ågersten höll sig framme igen. Dock bar det sig inte bättre att målet, sekundrar in i perioden, gjordes i eget mål. Det störde emellertid inte den rutinerade centern nämnvärt. Istället samlade han snabbt ihop sig och sitt manskap, skickade fram ett klockrent pass till kapten Theng, som kunde göra 3–1 38 sekunder in i perioden.
Kanske var det där matchen punkterades. För IK Raid kunde utöka till 4–1 drygt tio minuter senare genom… kungen för dagen: André Ågersten.

Flying Kings reducerade direkt efter tekning, men denna kväll fanns ingen ko på isen. Mattias Eriksson kunde, på pass av Christoffer Boberg, göra 5–2 efter lite mer än 14 minuter och därmed slå fast slutresultatet.
Noterbart är att trots vinsten och spelmässigt övertag lyckades IK Raid samla ihop till inte mindre än fyra utvisningar.

Flying Kings–IK Raid 2–5 (0–2, 2–3)

Mål: Andreas Teng 2 (ass A Ågersten 2), Magnus Ljungdahl (ass A Ågersten/A Theng), André Ågersten (utan ass), Mattias Eriksson (ass C Boberg)

Utvisningar: Henrik Strandås (4), Mattias Eriksson (2), Tobias Olsson (2).