MATCHREFERAT

Ik Raid krossade kungarna i seriepremiären

Ik Raid - Flying Kings 6 - 0 (4–0, 2-0)

IK Raid hade skickat den gamle till Prag för att scouta, men agenten där hade dribblat bort åldermannen som hamnade vid en fotbollsstadion lika kal som kapten Thengs hjässa.

I den gamles frånvaro var det upp till Simon Rönnberg att axla målvaktsmanteln. Han som inte bara tagit över delar av den fåfänge och äldstes utrustning och dessutom är en högerplockare. Som han gjorde det! Utan premiärnerver spelade han lugnt och stadigt och avvärjde samtliga skott som Kings mäktade med att prestera.
IK Raid drog igång matchen i ett virvlande tempo. Efter en halv minut straffade Flying Kings sig själva med en två minutersutvisning. Johan ”Svea” Svensson, som suddat bort sin sura min, förvaltade ett pass från Daniel Hansen och Magnus Ljungdahl och stänkte in sitt lags första seriemål säsongen 2016/17 när klockan var 1.20 slagen.
När sedan Andreas Flodman, comeback, åkte ut för en slashing dröjde det inte länge förrän IK Raids tempostarka spelare i boxplay rullade upp motståndarna där kapten Theng, assisterad av Tobias Olsson, strutade efter 15 sekunder för Flodman på botbänken.
Med Flodman på banan utökade laget ledningen med 3–0, ännu en pyts signerad Johan
”Svea” Svensson, assisterad av Albin Liljevall 5.08.
Knappt hade pucken släppts vid tekningen efter målet förrän Richard Gustafsson snitsar in 4–0 5.26 assisterad av Christoffer Boberg.
Flying Kings täppte till blodflödet genom att ta mängder med utvisningar resterande tid av perioden, något som IK Raid inte kunde utnyttja. Istället bjöd laget upp till utvisningsvalsen och hamnade också i utvisningsbåset. Det blev en match som drog 19 tvåor och två tio, bland annat där Jens Tornfalk blev skallad nio minuter in i andra perioden och skadade sina framtänder.
I slutet fick Christoffer Boberg ett spel och renderades två plus två tio minuter abuse. Vi pratar en holmgångsomgång, alltså.
IK Raid snyggade till siffrorna och gjorde 5–0 10.30 spelade av den andra perioden där Bengt Olsson förvaltade ett pass från Mattias Ivarsson. Bengan var snabbt framme vid avbytarbåset och sa att hans klubba visst inte var för mjuk.
6–0, som blev slutresultatet, gjordes i ensamt majestät av Andreas Flodman.

IK Raid–Flying Kings 6–0 (4–0, 2–0)
Målskyttar: Johan Svensson, 2 (ass D Hansen/M Ljungdahl), Andreas Theng (ass T Olsson),
Richard Gustafsson (ass C Boberg), Bengt Olsson (ass M Ivarsson), Andreas Flodman.
Utvisningar: Christoffer Boberg (14), Tobias Nilsson (4), Andreas Flodman (4), Magnus
Ljungdahl (2), Jens Tornfalk (2), Eric Andressen (2), Albin Liljevall (2).

Matchens stjärnor:

*** Simon Rönnberg – debut och nollan. Starkt!
** Johan Svensson – två mål och betald medlemsavgift (en uppgift ännu inte granskad av