MATCHREFERAT

Slarv gav tappad seger i jubileumsmatch

IK Raid - Göteborgs Devils 3-3 (1-0)(2-3)

1999 gjorde den gamle sin första match för IK Raid. Blott 43 år gammal ställdes han mot LN70 i en match som gav 7–4 till bortalaget.Den säsongen förärades den gamle priset, inte som årets nykomling, men som årets äldste. Han har inte gett upp sedan dess. I år gör han sin 18 säsong för laget, som han kommit att tillhöra mer än något annat lag och fortsätter han i denna takten kan han eventuellt bräda den evige ordförande Anders Andersson, som började i IK Raid 1978 och avslutade sin spelsejour 2002. Nå, efter sedvanligt uppvaktande till publikens jubel, där minnesbilder och anekdoter varvades från storbildskärmen och tidigare lagkamrater fick berätta om sina bästa minnen, kunde matchen mellan IK Raid och Gbg Devils börja.
Hemmalaget har sedan förra säsongen tappat väsentliga spelare som Alex Olsson och Johan ”Q” Qvarfordt. När dessutom spelskicklige spelfördelaren Jonas Hansen tvingats kliva av isen på grund av ryggproblem och Johan ”Svea” Svensson inte kunde medverka med anledning av sitt spelberoende, som gjorde att han inte kom till torsdagens träning, så var det ett IK Raid som saknade väsentliga poster. Men, laget inledde friskt och skapade ivrigt chanser mot motståndarnas målman Magnus Bergquist, lika gammal som den gamle hustru, men utan att få in puckuslingen.
Det skulle dröja in till nära en kvart in på perioden, som tredje femma etablerade tryck och Christoffer Boberg lirkade fram pucken till Comeback-Kalle Anneback, som smekte in ledningsmålet. När den gamle sedan behöll lugnet när det blev stissigt, kunde han sälla sig till målvaktskollegan Simon ”Nollan” Rönnberg, som ju höll tätt i sin premiärmatch i laget. Noterbart är också att första perioden endast innehöll en utvisning vardera för lagen. Det skulle bli ändring på den saken.
I andra perioden missar domarparet en uppenbar hakning på Magnus Ljungdahl, som i sitt försök att komma fri slår för ivrigt och bli utvisad för slashing efter 1.47. Motståndarna behövde sedan endast en halv minut på sig för att kvittera, efter slappt försvarsarbete och… * Ja, den pucken skulle jag definitivt ha tagit. Det handlade om elementär målvaktsteknik med ”paddel down” som jag slarvade med. Onödigt, erkänner Kai Martin.
IK Raid har sedan möjlighet att ta grepp om spelet vid två powerplay utan att kunna överlista Magnus Bergquist, som har en av sina bättre kvällar. Till skillnad mot den gamle, skulle man kunna säga, som stod och frös, inaktiv för att överraskas av plötsliga attacker från Gbg Devils. * Det var inte en match som passade mig. Jag trivs bäst när spelet är intensivt och jag har mycket att göra. Vid en två mot en situation lurade Gbg Devils Patric Pettersson den gamle och kunde enkelt pytsa 2–1 till bortalaget. * Jag går för tidigt och släpper min första stolpe. Dåligt igen, erkänner den fruktansvärt gamle.
IK Raid lyckas reducera genom Tobias Olsson envisa spel framför kassen, som gör att han trycker in pucken på något som skulle kunnat ha kallats pass från Mattias ”Taxi” Ivarsson vid 11.36. När sedan Andreas Flodman prickar in 3-2, ånyo ass från ”Taxi” Ivarsson, har hemmalaget segervittring. Men en timeout säkerställer inte försvarsspelet. Med tre och en halv minut kvar åker Patric Pettersson förbi Jens Tornfalk, skär in framför kassen och sakta glider pucken under Kai Martin och ger den kvittering, som renderade ett poäng vardera för lagen. –Återigen gör jag inte mitt jobb, fräser en besviken Kai Martin efter matchen. * Klart jag är sur. Jag släpper tre puckar som jag borde ha tagit, sätter mitt lag i skiten och vi tappar onödigt en seger i en match som vi borde ha vunnit.

Målskyttar: Karl Anneback (ass C Boberg), Tobias Olsson (ass M Ivarsson), Andreas Flodman (ass M Ivarsson).
Utvisade: Magnus Ljungdahl (4), Jens Tornfalk (2), Karl Anneback (2), Christoffer Boberg (2).