Ik Raid - Devils  8 - 5 (5–0, 3-5)

Sanning att säga, så har IK Raid varit aningens trögfotade i starten av lite väl många matcher.

Ivrigt har coacherna för trumma in att då pucken släpps för match är det dags att få fart under grillorna. Men det har hjälpt föga.

Men med coach Hansens sista mantra ”åk ut och ha kul” var det tydligen någon som gjort sin yoga… Någon, förresten? Hela laget hade trummat in detta och kom ut på isen med fart och fläckt.

Så… efter 1.47 kom 1–0 genom en sällsynt elegant soloprestation från Erik ”Inte så mycket Skägget längre” Skoglund, där Erik ”Fiskarn” Moberg höll sig fram på returen och rakade in sitt och lagets första mål för aftonen.

Då hade egentligen Devils startat bäst och visat prov på sin skicklighet som lag, något som IK Raid har fått känna på tidigare.

Men IK Raid tog sina tillfällen i anfallszon och förvaltade dem väl.

Blott 12 sekunder efter ledningsmålet serverade Albin Liljevall en macka som Mattias ”Taxi” Ivarsson tog emot med glatt och elegant humör och 2–0 skrevs på resultattavlan.

Av bara farten blev det 3–0 3.28 när Alex ”Is the Man” Olsson gjorde sitt första mål efter en läcker krosspassning i mittzon av kapten Theng.

6.22 drar Devils Timmy Hassel på sig en tvåminutare och IK Raid tar tillfället i akt att stänka in lagets fjärde mål bakom Peter Nilsson. Återigen var det Alex ”Is the Man” som förnedrade motståndarmålvakten 7.01 in i period, utan assistans.

Devis tar timeout, men det hjälper inte.

9.03 är det dags igen. Även denna gång är det Alex ”Is the Man” som visar var målet är beläget.

Då får 51-årige Peter Nilsson nog och lämnar över uppdraget till fem år yngre Magnus Bergquist (har Devils tagit över rollen med seriens äldsta målvaktspar efter att Sören Meethz gjort slut med sin partner Kai Martin i IK Raid…?).

Han spikar igen och Devils får lite lebensraum i det som återstår av perioden, där utvisningar präglar den resterande tiden.

IK Raid inleder perioden med samma frenesi som i den första. Så efter knappt en minut håller sig Erik ”Fiskarn” Moberg framme på pass från Erik Skoglunds och Magnus Ljungdahls pass.

Sedan inleder IK Raid en kavalkad av utvisningar. En del obegripliga, en del förståliga, men alla definitivt onödiga.

6.17 har laget kört sig trött efter att i fem minuter i princip spelat med en man mindre.

6–1 i en situation som verkade som om den var över, men målet kom, signerat gästerna Robin Henrikssen, i boxplay.

Då hade IK Raids keeper, Andrej Bobrenko, fått bekänna färg och gjort den ena efter den andra räddningen. För Devils satte allt på ett kort och drev på intensivt med ett puckregn som nötte ner IK Raids försvar.

14.26 kom nästa reducering, när IK Raid återigen hade en man på botbänken.

Tack och lov gav en utvisning för gästerna lite andrum och André Ågersten kunde, äntligen!, snitsa in sitt första och lagets sjunde 15.38 efter pass från Alex Olsson.

Gästerna reducerade igen 15.38, innan Mattias ”Taxi” Ivarsson elegant utnyttjade den utrusande målvakten Magnus Bergquists misstag i en 50/50-situation, där Jens Tornfalks pass gav chansen. Klockan var då både slagen för Devils och 19.01, men motståndarna gav inte tappt.

Både 8–4 och 8–5 kom innan hesa Fredrik ljöd efter en match där lagen bjöd på chanser som värsta julafton, men där (tack och lov) Devils var mest generöst – åtminstone första tio.

Noterbart är att det utdömde 28 straffminuter, där IK Raid slukade 18 minuter av dessa. Inte ok.

IK Raid–Devils 8–5 (5–0, 3–5)

Mål: Alex Olsson, 3 (ass a Theng, 1), Erik Moberg 2 (ass E Skoglund, 2, M Ljungdahl, 1), Mattias Ivarsson 2 (ass A Liljevall, 1, J Tornfalk, 1), André Ågersten 1 (ass A Olsson)

Utvisningar: Andreas Theng (4), Erik Skoglund (4), Andrej Bobrenko (2), Albin Liljevall (2), Alex Olsson (2), Jonas Hansen (2), utvisning för för många spelar på isen satts av av Eric Andresen.