MATCHREFERAT

DEVILS FÖRSÖKTE JÄVLAS MED IK RAID

Devils HC - Ik Raid 5 - 7 (1–1)

IK Raid vet mycket väl att Devils älskar att jävlas som motståndarlag. Knepet att dra ner på
tempo och hypnotisera IK Raid till ett komatillstånd har lyckats lite för många gånger.
Men lär de blåa, för dagen i vita bortastället, sig…?  -Icke!

Första perioden med klassisk uppställning från domarkåren med endast en representat blev en
hisnande seg historia, som tillfälligt bröts ur tristessen genom kapten Thengs distinkta skott
som gav 1–0 5.16, ungefär samtidigt som Alex Olsson kommit tillbaka från botbänken.
Jodå, IK Raid försökte skapa tryck, men saknade speeden, koncentrationen och den riktiga
viljan. Istället var det hemmalaget som ställde till mest bekymmer.
Andrej Brobrenko gjorde sin premiärmatch i IK Raid och hade den 34-årige keepern inte stått
på huvudet fullständigt, så hade perioden utvecklats åt ett för IK Raid skrämmande håll –
kanske passande i Halloweentider, men knappast för hockeykonnässörer.
Men kvitteringen skulle komma. IK Raid gick plötsligt på knäna och en missad markering
gjorde att Devils Marcus Forsberg kunde raka in en retur helt omarkerad med bara 14
sekunder kvar av perioden.
Skarpa tillsägelser i pausen och strikta riktlinjer las upp i pausen.
Det var ett snack som var för döva öron.
Devils gjorde 2–1 knappt fyra minuter in på andra perioden på sjuttielfte returen från Andrej
Brobrenko, där hans försvar agerade en publik som inte ens orkade applådera akrobatiken
som målmannen stod för.
3–1 kom en halv minut efter en lam rensning från egen zon.
IK Raid var i darrning.
Då spottade framför allt första femman i hockeyhandskarna, drog upp det tempot anförda av
Alex ”Speedy Gonzalez” Olsson och 6.03 gjorde kapten Theng sitt andra mål på pass från
Alex Olsson och André Ågersten.
Fem minuter senare kommer kvitteringen när Andre Ågersten gör en backhand listigt placerad
bakom hemmalagets altmeister Peter Nilsson, 51 år.
11.29 gör Alex ”is the man” Olsson sitt första mål för kvällen.
Från 1–3 till 4–3 alltså och det skulle komma mera.
13.01 bjuder Peter Nilsson kapten Theng på en puck och det står plötsligt 5–3 till gästerna.
13.22 gör Alex ”Speedy Gonzalez” Olsson en utväxling som är så enastående i sitt slag, tänk
Matrix, där motståndarna förvandlas till kulisser och pucken åker i raketfart i översta
nätmaskan till vänster om en tillspillogiven Peter Nilsson.
6–3 blir till 7–3 när kapten Theng förvaltar ett pass från Alex Olsson innan IK Raid beslutar
sig för att gå in i koma igen.
Devils reducerar två gånger, helt onödigt och efter många räddningar från Andrej Brobrenko.
Men IK Raid krigar i slutminuterna och befäster lagets tredje seger på lika många spelade
matcher.

En god start på säsongen.

Devils–IK Raid 5–7 (1–1, 4–6)
Skott: 23–37 (11-20, 12–17)

Målskyttar IK Raid: Andreas Theng 4 (ass A Olsson/A Ågersten, A Olsson/Ågersten, A
Olsson), Alex Olsson 2 (ass A Theng, J Tornfalk), André Ågersten

Utvisningar: Alex Olsson (2), Magnus Ljungdahl 2

Pingvinkepan till Andreas Theng

Matchens stjärnor:
*** Alex Olsson – var speed drog i gång laget när det som bäst behövdes.
** – Andreas Theng – fyra mål från kaptenen som inte bryr sig om vem som gör målen bara