MATCHREFERAT

IK Raid bjöd in till dans med helgon

IK Raid - Saints 8-3

Saints är ett nystartat lag från Kungsbacka bestående av hockeyveteraner iklädda tröjor från, förmodligen, Hallands TV-pucklag. Laget har som ambition att spela i division 4B nästa år och ville då känna på motstånd i form av den ädla, 60-årsfirande föreningen IK Raid. Rutin mot pur oskuld, med andra ord.

Den gamle hade redan innan matchen aviserat att det skulle bli hans sista framträdande som ordinarie spelare i laget, men han hade ju i sin senildemens glömt av den unika träningstiden den 2 april, den första i den gamles IK Raid-historia. Men tårta efter matchen blev det och fest på isen blev det också.

Motståndarna ställde upp med drygt två femmor och en målvakt, ett vanligt utsnitt av division 4. De hade också lyckats två domare varav Gert Strömberg var en .
Det kunde alltså gå hur som helst på isen. Men IK Raid visade dock att rutinen av division 4-spel sitter i.

Två målvakter, Två femmor samt kompletterande kedja samt back gjorde att laget kunde hålla det där lite högre tempot som var vinnande.

Så kunde IK Raid komfortabelt konstatera 2–0 i egen favör efter knappt fem minuter spelade. Mål signerade Johan ”Svea” Svensson, utan assist, och Daniel Hansen på pass från Mattias Eriksson.
Saints var nu inte så oskuldsfulla som namnet skvallrar om. Några ishockeyspelare i laget hade sina kvaliteter och den gamle fick snart bekänna färg och rädda både en och flera gånger. Men vid ett inspel, där den gamle är nära att stoppa det med sin klubba, är markeringen bristfällig och Saints gör sitt första mål 12.28 in i matchen.

Johan ”Svea” Svensson, som inte visste att det var match, ville annat och gjorde 3–1 två minuter senare och när Mattias Eriksson gjorde 4–1 på eget bevåg en knapp minut senare var det resultatet som stod sig perioden ut.

Det var en snäll match, men i andra perioden, då den gamle vilade sig för fortsatt aktivitet till förmån för Simon ”BabyMoses” Rönnberg, kom två utvisningar för vardera laget.

Inte förrän med en och en halv minut kvar kom nästa mål, denna gång signerat Erik ”Fiskarn” Moberg på pass från Johan ”Svea” Svensson.

Det blev ytterligare knappt elva minuter till i en tredje period, där inte mindre än fem mål gjordes varav två för motståndarna. Då hade ändå Simon ”BabyMoses” Rönnberg spelat utmärkt och räddat vidare fadäser för sitt lag.

IK Raids mål gjordes av – i löpande följd – Jonas Hansen (ass Magnus Ljungdahl), Jimmie Jonnor (utan ass) och Mattias ”Taxi” Ivarsson (ass Magnus Ljungdahl).

Det här var en värdemätare med ett leende.

Inga stjärnor delas ut, mer än en bock i kanten för gott uppförande.