MATCHREFERAT

IK Raid vilse i Skärgården

Skärgårdens SK - IK Raid 10-2 (2-0)(8-2)

Skott: 21–15 (11–5, 10–10)

Nej, 2017 har inte inletts på det bästa vis för IK Raid.
Storstryk mot Borås, inställd match mot Devils och ett misslyckats fiskafänge i skärgården.
Ik Raid tog båtturen med gott humör och 17 man.
Här skulle det nätas och fiskargubbarna skulle se sina sydvästrar fladdra i fartvinden från ivriga sta’bor som visar hur det ädla spelet ishockey ska spelas.
Nå… det gick ju så där. Redan på uppvärmningen avvek Johan ”Svea” Svensson då bollen försvann. Oklart var han tog vägen. Det sägs att han siktades vid Vinga, men det är emellertid oklart då han faktiskt lyckades komma fri en gång under match och tackla (!) vid ett annat tillfälle.
Denna tackling lär för övrigt var den enda han gjort under sin drygt tioåriga IK Raid-karriär.
”Svea” pratade mycket om den hummerbaguette han skulle inhandla efter match, om det var därför som han vid ett tillfälle var och köpte korv någonstans på läktarna har ikraid.se:s utsände inte kunnat utreda.
Matchen inleddes emellertid i ett rasande tempo, där IK Raid kämpade för att behålla positionerna, men också lyckades med att freda det egna målet där Simon Rönnberg var målmannen för dagen.
IK Raid lyckades också bryta trenden med ett insläppt mål inom den första minuten. Den här gången dröjde det nära sex minuter innan 1–0 kom till hemmalaget.
Därefter växlade lagen chanser med övervikt för Skärgården, vilket skottstatistiken visar med 11–5.
Så var det också Skärgården som gjorde kvällen andra mål, både lite turligt, onödigt och välförtjänst med knappa minuten kvar.
Noterbart är också att inte en utvisning utdelades för något av lagen de första 20. Å andra sidan letade domarna efter offsideregeln i regelboken, en paragraf de inte riktigt kommit fram till.
Det skulle emellertid bli bättre beträffande regeltolkningarna, men också värre framåt kvällen för IK Raid.
Emellertid inledde laget positivt och spelade kanske säsongen bästa hockey med övertygande rörelse och positionsförflyttning.
Mängder med chanser radades upp de första två och med en man mer på banan var det ju bara en tidsfråga innan IK Raid kunder reducera. Istället gjorde kvällens gigant, Richard Gustafsson sitt enda misstag, sköt på framrusande forward och en kontring som resulterade i 3–0 var ett faktum.
När IK Raids Daniel Hansen blev utvisade dröjde det sedan inte mindre än 13 sekunder innan IK Raids försvar var uppsnurrat, vilsekommet och bortgjort. 4–0 och det blev något av proppen ur i matchen eller ketchupflaskan i topp, som Christer Abrahamsson, legendarisk svensk keeper och tränare, skulle ha sagt.
5–0 kom drygt två minuter senare innan fem minuters andrum kom och Mattias ”Taxi” Ivarsson kunde reducera via ett friställande pass snyggt assisterat av Jimmie Jonnor vid 10.56.
Dessvärre höll sig den glädjen inte i sig längre än dryg minut innan Skärgården gjorde 6–1.
Strax efter nedsläpp kom 7–1 och om inte ridån gått ned för IK Raid var den nu fastgjuten för ett vilset lag från Göteborg.
8–1 kom minuten senare och 9–1 halv minuten därefter.
Ja, ni ser. Det var inget tätt försvar och Simon Rönnbergs napp var dessvärre endast de puckar han vittjade ur sitt nät… nej, det här var inte en av lagets starkaste drabbningar.
Eric Andresen utnyttjade returen på sitt eget skott och krigade in IK Raids andra mål innan punkten för tillställningen sattes med 10–2 knappt två minuter innan slutsignal.

Mål: Mattias Ivarsson (ass J Jonnor), Eric Andresen (ass J Jonnor)
Utvisningar: Daniel Hansen (2)

Matchens stjärnor:
*** Richard Gustafsson – suverän skridskoåkning, starkt defensivt jobb och bra puckbehandling
** Jimmie Jonnor –stabilt arbete och två snygga assist.
* Magnus Ljungdahl – kriga både på banan och i båset för att mana på.

Röda hjälmen: Richard Gustafsson.

 

 

   
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Matchens tre stjärnor  
Richard Gustafsson
Jimmie Jonnor
Magnus Ljungdahl

 

Målgörare
  Mål Assist    
5 - 1 Mattias Ivarsson J Jonnor
9 - 2 Eric Andresen J Jonnor