MATCHREFERAT

Storpublik när Ik Raid fick spö

LN70–IK Raid 7–0 (4–0, 3–0)


LN70 visade i första mötet att det är ett tungt, konsekvent och kanske ligans snyggaste lag med homogen speluniform från damasker, handskar, byxor, tröjor och hjälmar. Det är naturligtvis imponerande. Än mer imponerande att laget lockar en storpublik till sina hemmamatcher i Lödöseborg. När IK Raid stod som gäster hade Lödöseborna gått man ur huse och inte mindre än 350 räknades in i publiken.

IK Raid hade manfall, men mönstrade ändå ett lag om två backpar och tre kedjor med Simon Rönnberg i mål, då den gamle sökte ett tryoutkontrakt med Boston Bruins i snökaoset i Massachusetts.
Första mötet renderade en förlist med 6-1, där den gamle hade rejält att göra och hans lag inte hade mycket att stå emot det solida motståndet. Inte mycket talade för att det skulle bli annorlunda i returmötet, men filmbevis från omklädningsrummet läckte snabbt ut där bortalaget för dagen visade på en uppsluppen, ja, rent av galen inställning till den svåra uppgiften.
Nå, säg den glädje som varar.
När sedan Eric Andresen i sitt första byte drar på sig en utvisning, blir det uppförsbacke med en gång. IK Raid stretar emellertid emot och det är först när laget precis blivit fulltaligt som LN70 gör sitt första mål 3.28 spelade av första perioden.
Därefter dröjer det emellertid endast en och en halv minut innan tvåan trillar in.
En utvisning för IK Raid följer, men även denna gång lyckas laget hålla målet rent med både tur och skicklighet. Omvänt när LN70 får en man skickad till botbänken, då IK Raid endast lyckas fresta lyckan någon enstaka gång.
12.46 ringer det igen när LN70 gör sitt tredje mål och 19.20 kommer det fjärde.
IK Raid försöker, men lyckas inte spräcka nollan.
Istället är det hemmalaget, ivrigt framhejade av en fanatisk publik, som gör både 5–, 6– och 7–0 innan drabbningen är över.
Men IK Raid åkte inte hem med sura miner. Istället skattade sig laget lyckligt över fotograf Christian Flodins närvaro, som senare gav fantastiska bilder från en fantastisk liga i fantastiska Sveriges nedre hockeyregioner.
Seger gav för övrigt LN70 förstaplatsen i serien, vilket IK Raid naturligtvis gratulera till.

LN70–IK Raid 7–0 (4–0, 3–0)

Skott: 31–14 (18–7, 13–7)

Publik: 350

Utvisade: Eric Andresen (2), Johan Svensson (2), Jonas Hansen (2)

Matchens stjärnor:
*** Kapten Theng – för sitt fysiska spel över hela banan och sitt fightingface
** Joakim Andersson – säker på backen och visade fin speluppfattning
* Simon Rönnberg – kämpade tappert när skotten ven runt öronen

Ingen röd hjälm delades ut, men många fina kort togs.

   
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
Matchens tre stjärnor  
Andreas Theng
Joakim Andersson
Simon Rönnberg
   

 

Målgörare
  Mål Assist