Under två säsonger har Lödöselaget lyst med sin frånvaro på grund av att lagets kommun
Nu är det nya tongångar. Aggregatet är på, fullsatt – vi pratar 300 på hemmamatcherna och
lasershow innan – och Serneke som sponsrar.
Jo, laget har vilat sig i form.

IK Raid har försökt sig på samma taktik, men utgången kan diskuteras. Efter kontaktiken mot
Easy Icers provade laget med Mannequin Challenge på träningen, som med sina frusna positioner
blev en veritabel succé i filmat skick. Ja, bäst i klassen, vill ikraid.se:s utsände påstå.
Där ligger motståndarna i lä, men i spelet däremot:
Förutom förlust mot Skärgården har LN70 hystat hem vinster.
Så det var en tuff batalj som stod på spel när lagen möttes i Bravida ishall.
Inledningsvis var IK Raid nog så väl med i spelet.
Den gamle, för dagen i kassen, stod upp, precis som hela laget där
Magnus Ljungdahl (födelsedagsbarnet från i torsdags) firade triumfer som
försvarsstrateg och anfallsvillig back.
Men motståndarna spelade solid hockey och trots villigt pepprande från IK Raidspelarnas
klubbor höll 25-årige Victor Brenevik sin bur fredad med hjälp av benskydd, handskar, kropp och mask.
Ja, till och med målramen hjälpte honom att hålla pucken utanför den röda mållinjen.
En knapp kvart in i matchen tryckte LN70 på hårt i anfallszonen och stressade
tredje femman till vild jakt på puck, men med utslaget att bevakningen av motståndarna blev sämre.
En elegant passning snett bakom mål fram till en fri Tim Nordström gav laget ledningen.
* Ja, vi tappade markering, men jag gav honom nog väl mycket nät att pricka trots min
långa sidledsförflyttning, menar Kai Martin.
IK Raid fortsatte hålla spelet väl uppe, men stressades också av LN70:s tunga,
effektiva spel där skottvilligheten var stor.
När LN70 får en man utvisad klarar inte hemmalaget att spela med kyla.
Tobias Svenssons försök till skott på blå blir till en passning och kontringen är
skoningslös och vid två mot en-läget utökar gästerna sin ledning till 2–0 efter 19.23.

I paus pratas det om lite justeringar i spelet. Men domarparet har inte lyssnat på
IK Raids taktik och krossar alla drömmar om reducering och kvittering med en tidig
utvisning och fyra minuter senare en till. Ett tillfälle i powerplay, som LN70 inte är
sena att utnyttja. För trots ett förhållandevis tajt försvarsspel blir IK Raid uppsnurrade
och 2–0 blir till 3–0 6.40.
– Det är ett hårt skott och deras gubbe står perfekt och skymmer mig.
Jag känner pucken stryka längs med plocken, men det räcker ju inte, säger Kai Martin besviken.

Då slår den stora håglösheten till. IK Raid, som då inte gjort mål på nära
60 minuter försöker i fruktlösa anfall, för att se kontringar bli till chanser som den gamle får avvärja.
Men tröttheten slår till. Rensningar till passningar, som blir till chanser som blir till mål.

4–0 kommer 10.31 när Johan ”Svea” Svensson och Erik ”Fiskarn” Moberg har
kaffepaus upp vid offensiva blå. Kontringen är effektiv och målet ett faktum.

5–0 kommer vi nästa boxplay tre minuter senare och 6–0 vid ytterligare boxplay,
där det direkt efter tekning blir till direktpass till backen Robert Secrett som
skjuter stenhårt där Tim Nordström styr pucken via en klangfylld ribbträff, otagbart för den gamle.

Kort därefter skjuter Johan ”Svea” Svensson kvällens lösaste skott,
ett bra grepp, för den ljumma isaren ställde Victor Brenevik, som fick se sin nolla spräckt.

Noterbart att den gamle stoppade pucken bakom mål, blockerade dessutom motståndaren,
fick fram pucken till Daniel Hansen som passade vidare till herr Svensson.

IK Raid–LN70 1–6 (0–2, 1–4)

Skott: 24–40 (14–19, 10–21)

Mål: Johan Svensson (ass D Hansen/K Martin).

Utvisade: Andreas Theng (2), Richard Gustafsson (2), Henrik Strandås (2), Christoffer Boberg (2), Johan Svensson (2).