MATCHREFERAT

Rubrik

Ik Raid - Härryda Icers 0 - 2 (0-0, 0-2)

IK Raid kom taggat till matchen mot serieledande Eacy Icers. Rustade med tre femmor och den gamle i mål (juniormålvakten Simon Rönnberg hade tvingats ta semester efter holmgången i skärgården förra helgen) skulle hemmalaget visa vad skåpet ska stå och hur ishockey ska spelas. Dessutom kunde IK Raid presentera två nytillskott, backen Joakim Andersson och centern Måns Svenler, båda födda 1993.
Senast var det ju trots allt så att laget visade prov på bitvis bländande spel mot Skärgården, även om målen inte ville komma i rätt kasse.
I bortamötet mot Härryda, fick den gamle kämpa väl och envetet, men hade inom loppet av en knapp halvminut tvingats att släppa in en puck vardera i första respektive den andra perioden. Den här gången visade IK Raid emellertid prov på vilja och taktisk finess.
När laget dessutom undvek några större tekniska fel blev det en jämn start på matchen med utbyta av chanser, något som de båda vänsterhänta målvakterna Kai Martin, 60, och Martin Engdahl, 26, kunde avvärja.
Men när Bengt Olsson avlossar ett väl lamt skott får Eacy Icers en kontring. Det är då ingen mindre än Pär Georgsson med division 1-meriter, som kommer fri. * Jag vet från morgonhockeyn med gubbgänget som jag spelar, att han är vass på avslut ur alla tänkbara vinklar, förklarar den gamle, som lyckades få klubbskaftet på projektilen och fredade än en gång sin kasse.
IK Raid hade sedan chansen att ta ledningen vid inte mindre än två powerplay utan att lyckas. Därmed stängdes perioden 0–0, trots lägen för både lagen.
Men andra perioden hann knappt börja förrän Richard Gustafsson olyckligt trycker in en motståndare i planket bakom den gamle. Ett boxplay som kom att bli förödande. Direkt på tekning gick pucken upp till backen Jerry Karlestrid som sköt, ett skott som styrdes förtjänstfullt in av tunge centern Peter Eliasson. * Jag försökte verkligen trycka undan honom men han rörde sig inte en millimeter, säger Jens Tornfalk.
* Jag såg skotten, men blev förvånad över att skottet gick in, fortsätter den gamle som inte hade skuggan av en chans att rädda styrningen.
Easy Icers får syre av målet och pressar på rejält. IK Raid verkar ha förlorat energin och kunnandet i omklädningsrummet och utan den gamle och hårt arbetande backar hade resultatet lätt kunnat glida iväg.
Så småningom kunde IK Raid balansera spelet, men då hade den gamle tvingats till många räddningar, bland annat en vig sidledsförflyttning med en plock som slutknorr som fick hela arenan, inte att jubla, men tystna.
Men ur en tämligen ohotad situation lyckas inte Jimmie Jonnor få iväg passningen bättre än att den går rätt på bladet till motståndarnas Thomas Blom, Easy Icers yngste spelare, som gör processen kort ensam med den gamle nära nio minuter in i perioden.
IK Raid har därefter mängder med chanser, där framför allt kapten Theng skjuter, fintar och drar utan att kunna överlista duktige Martin Engdahl.
Inte ens det faktum att hemmalaget har fem powerplaychanser, sista tio sekunder sex mot tre, ger något mål.
* Trist. Jag har inte en vinst den här säsongen, säger den gamle surt.
* Å andra sidan hade det ju inte hjälp om jag hållit nollan. Vi hade inte vunnit ändå.

IK Raid–Easy Icers 0–2 (0–0, 0–2)

Utvisningar: Richard Gustafsson (2), Andreas Theng (2).