MATCHREFERAT

Krigarseger för Ik Raid

Härryda Icers - Ik Raid 5 - 7 (1–3, 4-4)

Andraplatsen stod på spel inför den andra matchen på kort tid mot Härryda.

Förra veckans nattmangling gav en förlust. Men en seger den här gången skulle göra att IK Raid kunde gå förbi Härryda.

Tyvärr kunde laget konstatera att värdarna återigen inte har koll på sina istider. Den utlovad matchstarten 21.30 – sent bara det – blev den här gången 22.15. Alltså en kvart mer än vad den gamles lagstadgade läggtid utgör.

Nå, det struntade nu han i – åter tillbaka i kassen efter en utflykt till Köpenhamn.

För Härryda inledde som senast och tryckte genast tillbaka gästerna, men den gamle var flink med ben och armar och fredade sitt mål.

Så när IK Raid gör sitt först anfall snitsar anfallstrion Johan Qvarfordt, Alex Olsson och Jonas Hansen till det med ackuratess. Ett klappklappspel bäddar för att Jonas Hansen med en lång, fin dragning fintar sig förbi hemmalaget målvakt, 17-årige Jesper Andersson 3.10.

En och en halv minut är samme Jonas Hansen framme och lirkar in 2–0, framspelad av Alex Olsson.

Smakstarten höll i sig drygt tio minuter in i första perioden då hemmalagets Henrik Hedlund tämligen enkelt kunde smita förbi IK Raids försvar och placera in 2–1 i den gamle plockhandskryss.

Vid en offsidedoftande situation är Alex Olsson fram och snor pucken och helt sonika gör 3–1 utan assist då klockan är 12.18 slagen.

3–1 står sig perioden ut och IK Raid har visat upp ett spel som lovar mera.

Men när matchen åter igen blåses igång är det Härryda som visar på styrka.

2–3 görs efter 29 sekunder. Kvitteringen dröjer två minuter då IK Raid återigen fattar fel beslut i försvarsspelet.

4–3 kommer drygt två minuter ytterligare och då i en situation i boxplay, där IK Raids Alex Olsson tappar puck i egna slottet med en hakning som ger hemmalaget en straff som Niclas Elfström retsamt enkelt sätter ovanför den gamles plockhandske.

Jonas Hansen tar sedan en tvåminutare för interference. IK Raid håller undan och väl på banan tråcklar han in kvitteringen 8.48 assisterad av Jens Tornfalk och Alex Olsson.

En minut senare åker samme Hansen på en två plus tio för checking to the head och IK Raid tvingas stuva om i laget.

Dessvärre utnyttjar Härryda övertaget och trycker in 5–4 efter att en vilt kämpande Kai Martin räddat och därefter agerar Magnus Ljungdahl puckmotare innan pucken glider över mållinjen med knappt tio minuter spelade av andra perioden.

Nu gav inte IK Raid tappt för detta.

Johan Qvarfordt tryckte elegant in kvitteringen på pass från Alex Olsson i powerplay 13.08.

15.45 kom ledningsmålet från Alex Olsson, som enligt protokollet passade till sig själv; något som bara en spelare av hans rang kan göra.

Hemmalaget tappade fattning medan IK Raid behöll lugnet. Det gav utdelning.

Med 40 sekunder kvar av matchen fastställde Johan Qvarfordt slutresultatet 7–5 till gästande IK Raid.

Härryda–IK Raid 5–7 (1–3, 4–4)

Skott: 16–22 (11–12, 5–10)

Mål, IK Raid: Jonas Hansen 3 ((ass J Qvarfordt/AOlsson, A Olsson, A Olsson/J Tornfalk), Alex Olsson 2, Johan Qvarfordt 2 (A Olsson, A Theng)

Utvisningar: Jonas Hansen (14)