Drömmar räckte inte när Ik Raid spelade nattiné

Härryda - Ik Raid 6 - 2 (1–1, 5-1)

Härryda vet inte bara vad laget heter – Härryda HC eller Easy Icers – de har heller ingen koll på sina tider eller sin is.

Höstens match ställdes in på grund av strul med isen. Kvällens match skulle börjat 21.30 – sent nog – men startade på grund av felbokning först 22.02.

IK Raid hade sedan senast, söndagens grandiosa vinst mot Devils (14–1), drabbats av manfall. Endast tio man plus en snart 60-årig målvakt mot hemmalagets två målvakter och tre femmor.

Klart att det skulle bli kämpigt. Det blev det också. För i första bytet fick Daniel Hansen en olycklig smäll mot sargen. Kotorna tog stryk, men skallen klarade sig. Tyvärr var det slutspelat för den sanne IK Raidkämpe.

Nio man, alltså och en gammal gubbe som siktar mot de 100 i mål. Kunde det gå…

Tja, den gamle visade sig fullständigt förträngt sin ålder och var över allt med ben och armar.

Tillsammans med sitt försvar som villigt offrade sig när hemmalaget snurrade som vildar, det vill säga omedelbums.

Så det dröjde inte längre än till 3.51 och ett otal knasiga räddningar från den gamle innan den första pucken kom i mål.

IK Raid hade ett förlupet anfall där kapten Theng passar Jonas Hansen som friställer Johan ”Q” Qvarfordt som gör 1–0 till IK Raid.

En surprise för hemmalaget som hette duga.

Det blev inte bättre då den gamle spelade galet. Gjorde plockar i värsta NHL-klass och benparader som hämtat från handbolls-EM.

Hemmalagets spelare blev så till sig att de jublade åt bortakeeperns bravader.

Men 9.31 fick de jubla. Då hade IK Raid pressats tungt och Kai Martin räddat ett skott, där returen aldrig blev bortstädad. 1–1.

Men sedan var det stopp. Den gamle räddade 20 skott mot motståndarmålvakten, 17-årige Jesper Anderssons fyra. I första perioden, ska tilläggas.

För av någon outgrundlig anledning hade domarna lagt till ytterligare 20 minuter. Rimligt, kan man tycka, då division 4 i Göteborg spelas två gånger 20. Men… det var ju sent. Den gamle går och lägger sig normalt sett vid den tiden då matchstarten var och ordförande Ågersten skulle upp och jobba några timmar efter midnatt. Tuffa pix.

Nå, nu var förutsättningar som de var.

Men IK Raid lyckades aldrig riktigt med återhämtning i paus. Onödigt offensiva tappade man puck och tappade backchecking.

Det gav hemmalaget öppningar och se 4.19 in kommer 2–1 efter en förlorad kamp vid den egna blå, som gav friläge för Easy Icers Niclas Jacobsen.

3–1 kom dryga minuten senare, återigen efter aningens trött försvarsspel och förlorad markering vid Kai Martins bortre stolpe.

Niclas Jacobsen var framme igen och skickade ohotad in 4–1 efter elva och en halv minut.

IK Raid hade då inte saknat chanser. Men trötta kroppar ger trötta hjärnor som ger mjuka klubbor och hala puckar.

Ändå lyckades laget reducera genom hårt slitande Johan ”Q” Qvarfordt var chans gav en retur som Eric Andressen kunde raka in med sju minuter kvar av matchen.

”Q” hade fler chanser, bland annat en klockren ribbträff. Men längre än så räckte inte IK Raids målskörd.

Den gamle gjorde i och för sig ytterligare några galna räddningar, exempelvis en plock som inte finns där motståndarna sa ”Såg du den, såg du den? Jag såg den! Vilken tv-puckräddning!”.

* Jag kommenterade inte det. Tyckte det var oförskämt att jämföra mig med 45 år yngre målvakter, muttrar den gamle.

Men bara kort efter reduceringen trycker hemmalaget in 5–2 och tre minuter senare gör man slutresultatet 6–2.

Noterbart är att IK Raid inte åkte på en utvisning, men heller inte lyckades utnyttja de två tättföljande powerplay laget hade.

Noterbart är också att samtliga i laget var verkliga hjältar i Landvetter.

Ny kamp på söndag, då Åby väntar. Därefter kort vila innan returmöte mot Easy Icers Härryda.

Enligt obekräftade rykten kommer matchen att spelas 00.30.

Easy Icers–IK Raid 6–2 (1–1, 5–1)

Skott: 33–12 (20–4, 13–8)

Mål: Johan Qvarfordt (J Hansen/A Theng), Eric Andressen (J Qvarfordt)

Matchens stjärnor:

*** Kai Martin – hade han hållit nollan hade laget vunnit – men vilka räddningar!

** Johan Qvarfordt – slet, höll puck, skapade möjligheter, la mål, passade till mål och sköt i ribban!